Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στην ΔΕΥΑ Ηρακλείου… σπάνε τα κοντέρ ηλιθιότητας, η... παραπληροφόρησης .



Στο  flashnews.g  εσταλει ένα σχόλιο σχετικό για την ποιότητα του νερού στο… εμφιαλωμένο  Ηράκλειο όπου ανέφερε  ο αποστολέας ότι …σύμφωνα με τον συμπαθέστατο Γιώργο Στεακάκη (Βράχο) το Ηρακλειωτικο νερό είναι καθαρό και απόλυτα πόσιμο!!!

Όλα περίμενα να τ' ακούσω , εκτός απ' αυτό, όταν μάλιστα κανένας σχεδόν δημότης, δεν χρησιμοποιεί το νερό βρύσης ούτε για να μαγειρέψει.

Ο πλοίαρχος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ κ Λυγεράκης πληροφόρησε τους διοικούντες στην ΔΕΥΑΗ ότι το νερό του Ηρακλείου είναι τόσο ακατάλληλο, που οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, αναγκάζονται κατόπιν σχετικής οδηγίας ποιότητας και ελέγχου, να λαμβάνουν νερό στα πλοία τους αποκλειστικά απ τον Πειραιά, μιας και το νερό του Ηρακλείου είναι τόσο "βαρύ" που απειλεί και μπορεί να καταστρέψει τις σωληνώσεις των πλοίων και τα λοιπά εξαρτήματα.

Πικρές αλήθειες που πονάνε περισσότερο τους δημότες του Ηρακλείου, που εκτός των άλλων, δαπανούν ετησίως μεγάλα ποσά για εμφιαλωμένο νερό, αφού η σημερινή αρχή δεν έπραξε το αυτονόητο.

"Να παρέχει καθαρό και πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών και των καταστημάτων του Ηρακλείου."

Κρίμα...

Θυρωρός

 Την άλλη μέρα ήρθε η Απάντηση της ΔΕΥΑΗ στο σχόλιο για την ποιότητα του νερού... όπου μεταξύ όλων των ανοησιών που αναφέρει είναι και τα κάτωθι.
Το νερό με το οποίο υδροδοτείται το Ηράκλειο και φθάνει στο υδρόμετρο του καταναλωτή είναι απόλυτα ελεγμένο, χλωριώνεται και ελέγχεται καθημερινά τόσο μικροβιολογικά όσο και χημικά από το Εργαστήριο μας αλλά και εξωτερικά συνεργαζόμενα διαπιστευμένα εργαστήρια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων και της συνεχούς παρακολούθησης, το νερό του Ηρακλείου είναι απόλυτα ασφαλές και πόσιμο σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ως προς τα όρια των παραμέτρων που έχουν θέσει.
Όμως, όπως όλα σχεδόν τα νερά της περιοχής μας, που προέρχονται από γεωτρήσεις μια που τα πετρώματα της Κρήτης είναι ασβεστολιθικά (πλούσια σε ασβέστιο και Μαγνήσιο), παρουσιάζουν σε ορισμένες περιοχές αυξημένη σκληρότητα και τάση για εναπόθεση αλάτων (καθαλατώσεις) κυρίως σε συστήματα ζεστού νερού όπου επιτείνεται το πρόβλημα.

Σε καμία περίπτωση όμως η αυξημένη αυτή αλατότητα, δεν επηρεάζει δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία αλλά μόνο τα υδραυλικά συστήματα τα οποία πρέπει να συντηρούνται και να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως και οι δεξαμενές αποθήκευσης νερού.

Για τις περιπτώσεις εκείνες που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το νερό για ειδικές χρήσεις (Βιομηχανία) ή απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές νερού (ψύξη μηχανών), τότε οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να μεριμνούν για την πρόσθετη επεξεργασία του νερού (φίλτρα, αποσκληρυντές, κ.λ.π.) ώστε να αντιμετωπίζονται τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση.

Με την έναρξη λειτουργίας και του Φράγματος Αποσελέμη η οποία εκτιμάται προς το τέλος του 2016), να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα ποσότητας και ποιότητας (αλατότητας) του νερού που παρέχει στους καταναλωτές της.

Δηλαδή θέλουν να πουν… για τις μηχανές είναι ..ακατάλληλο, αλλά για τους ανθρώπους… το… αθάνατο.

Η μεγάλη παραπληροφόρηση όμως είναι για το περιβόητο νερό του αμαρτωλού Αποσελέμη που είναι το… εκχύλισμα από τα γεωργικά φάρμακα του οροπεδίου Λασιθίου   μεταφερόμενο αυτούσιο μέσω σήραγγας  στο φράγμα, και από εκεί στην κατανάλωση. Εάν λειτουργήσει θα κάνουν  διπλοβάρδιες στα… νοσοκομεία οι γιατροί.   


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διαβόητο φράγμα η μεγαλύτερη ρεμούλα όλων των εποχών ,δεν έγινε για να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης διότι υπάρχουν τα νερά του Αλμυρού ποταμού σε μεγαλύτερες ποσότητες, ( χωρίς όμως… μεγάλες απαλλοτριώσεις) , αλλά για να θησαυρίσουν κάποιοι υμέτεροι που αγόρασαν σε ανύποπτο χρόνο τα χωράφια, και εν συνεχεία τα ακριβοπούλησαν μέσω στημένων απαλλοτριώσεων στο δημόσιο. Σωστά το γράφεις ότι τα νερά είναι..εκχύλισμα φυτοφαρμάκων του Οροπεδίου Λασιθίου .Υπάρχει πληθώρα μελετών για αυτό το θέμα και αναφέρουν το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε λοιπόν παράνομη την οποιαδήποτε μη-βιολογική καλλιέργεια στο Οροπέδιο για να εχουμε νερό! απλό!

ΑΛΙΚΗ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ είπε...

ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΧΡΕΟΣΑΝΕ 4.435 ΚΜ ΓΙΑ 77 ΕΛΙΕΣ 67.60 ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΙΑ ΤΗ ΩΡΑ ΠΟΥ 200 ΚΜ..

ΓΡΙΑΖΟΜΟΥΝΑ ΝΤΡΟΠΗ Κ. ΞΕΦΤΙΛΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...