Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Για κοίτα ρε κάτι.. μπράβους .Λειψανδρία έπεσε.



Άμα τους πλάκωναν στις φάπες θα έβαζαν τα…κλάμματα.
Ο Βασίλης Βαρελάς που είχε διατελέσει στο παρελθόν και κασκαντέρ του γνωστού ηθοποιού Τζακ Νόρις, φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία ως αρχηγός της συμμορίας των μπράβων που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα.
Ο 52χρονος κακοποιός συντόνιζε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης από τις φυλακές της Κέρκυρας όπου εκτίει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.
Για την υπόθεση ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ. ΑΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ύστερα από συστηματική και μεθοδική αστυνομική διερεύνηση πραγματοποιήθηκαν στις 23-3-2014 παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Καλαμάτα, Αθήνα, Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη της οργάνωσης, όλοι τους ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 48 ετών.
Ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης έχει ταυτοποιηθεί ένας ημεδαπός 52 ετών, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης δις ισόβια για ανθρωποκτονία, στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, ενώ κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επιπλέον έξι άτομα.
Σε βάρος των εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της νομοθεσίας για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, τα ναρκωτικά καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό υλικό, το αρχηγικό μέλος της ομάδας, ο 52χρονος έγκλειστος των Φυλακών, συγκρότησε και συντόνιζε την οργάνωση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη δρούσαν υπό την καθοδήγησή του, διαθέτοντας ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi).
Σκοπός τους ήταν η αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω εκβιάσεων ιδιοκτητών καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας».
Για να επιτύχουν τους στόχους τους, δηλαδή να εδραιώσουν και να διατηρήσουν την κυριαρχία και τη φήμη ότι «ελέγχουν» τη συγκεκριμένη περιοχή, προχωρούσαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, αναζητώντας πληροφορίες και στοιχεία για πρόσωπα και καταστήματα, ενώ προμηθεύονταν διάφορα μέσα (όπλα, πυρομαχικά, ναρκωτικά κ.λπ.) για την υποβοήθηση των εγκληματικών τους πράξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...