Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ένας …Σαχίνης μόνος του, μπορεί να φέρει την… άνοιξη;



Το θέμα δεν παίζει, στα υποτίθεται  μεγάλα αθηναϊκά κανάλια γιατί το έχουν διαγράψει οι πάτρωνες τους, από το κομπιούτερ που παίρνουν όλοι τις ειδήσεις που μας σερβίρουν .
Πρόκειται για το καυτό πρόβλημα της καταστροφής  των Συριακών χημικών όπλων άνακτα της Κρήτης που ενέχει μεγάλο κίνδυνο να είναι και το τέλος των κρητικών και άλλων παραλιών που ξέραμε. Το Κρητη tv και η Νέα Κρήτη το έχει προμετωπίδα και κύριο θέμα εδώ και καιρό , αλλά εάν δεν το αναδείξουν τα ξεφτιλοαθηναικά μέσα που ασχολούνται επί το πλείστον με κουτσομπολιά και εντεταλμένα ρεπορτάζ προς πλύση εγκεφάλου των ιθαγενών περνά ..άκλαφτο.

Τα νεώτερα λοιπόν από το… μεσογειακό μέτωπο είναι τα εξής.

Αναχώρησε από το ιταλικό λιμάνι του Gioia Tauro για να κάνει το δρομολόγιο του θανάτου στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου το Cape Ray σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου! Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διεργασία εξουδετέρωσης θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.


Στο μεταξύ, μετά από τρεις ημέρες απόλυτης σιωπής και αφού βέβαια έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Ράδιο 9,84 και της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, "χτύπησε" αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωσή του αναφέροντας και επίσημα την εξέλιξη της πορείας της επιχείρησης καταστροφής των χημικών όπλων.


Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ανέφερε ότι ολόκληρη η παρτίδα των 600 μετρικών τόνων Προτεραιότητας 1 χημικών ουσιών από το συριακό οπλοστάσιο έχει μεταφορτωθεί με επιτυχία από το δανέζικο πλοίο Ark Futura πάνω αμερικανικό Cape Ray.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η μεταφόρτωση πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα στο λιμάνι του Gioia Tauro στη νότια Ιταλία, με την παρουσία επιθεωρητών του OPCW, οι οποίοι παρακολουθούσαν συνεχώς τη διαδικασία.


Την είδηση της μεταφόρτωσης επιβεβαίωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, και ο John Kirby, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου.
την ανακοίνωση του OPCW αναφέρεται ότι η εξουδετέρωση των χημικών ουσιών θα γίνει χρησιμοποιώντας δύο Field Deployable Hydrolysis Systems (FDHS).


Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι εργασίες εξουδετέρωσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών.


Σε ό,τι αφορά το Ark Futura, αυτό σύμφωνα με τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων θα συνεχίσει προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα ξεφορτώσει το υπόλοιπο φορτίο του (Προτεραιότητας 1 χημικά της Συρίας) σε μια εμπορική εγκατάσταση στο Ellesmere Port. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί προς τη Φιλανδία, όπου θα ξεφορτώσει, για να καταστραφούν σε μια εμπορική εγκατάσταση στο Riihimaki, χημικά προτεραιότητας 2.


Ένα δεύτερο πλοίο, το νορβηγικό σκάφος Taiko, έχει ήδη παραδώσει ένα φορτίο με Προτεραιότητας 2 χημικές ουσίες στη Φιλανδία, προκειμένου να καταστραφούν στην εγκατάσταση Riihimaki.


Το πλοίο είναι τώρα στο Port Arthur, του Τέξας ΗΠΑ, όπου το υπόλοιπο των Προτεραιότητας 2 χημικών ουσιών θα πρέπει να εκφορτωθούν και να καταστραφούν σε μια εμπορική εγκατάσταση εκεί.


Η ανακοίνωση του Οργανισμού κλείνει αναφέροντας ότι «μια ομάδα OPCW επιθεωρητών θα παραμείνει πάνω στο Cape Ray κατά τη διάρκεια των εργασιών εξουδετέρωσης για να βεβαιωθεί ότι οι χημικές ουσίες καταστρέφονται σύμφωνα με τις αυστηρές διατάξεις της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας, όπως ορίζεται στο άρθρο IV, παράγραφος 10: "Κάθε Συμβαλλόμενο Κράτος, κατά τη μεταφορά, τη δειγματοληψία, την αποθήκευση και την καταστροφή των χημικών όπλων, πρέπει να δώσει ύψιστη προτεραιότητα στην εξασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος".


Πριν το Cape Ray φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Μεσόγειο προκειμένου να αναλάβει αυτή την αποστολή, εμπειρογνώμονες του OPCW εξασφάλισαν ότι οι μονάδες FDHS, οι ρυθμίσεις για την αποθήκευση, καθώς και μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πληρώματος και να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανή διαρροή χημικών ουσιών από το πλοίο ικανοποιούν τα υψηλά πρότυπα της Σύμβασης για την ασφάλεια».

«Το ασταθές θαλάσσιο περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο πείραμα που ξεκινά», είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη η θαλάσσια βιολόγος, υπεύθυνη του "Αρχιπελάγους" Αναστασία Μήλιου.


«Παραγκώνισαν όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που πληρώνει ο Ευρωπαίος πολίτης, εξειδικευμένοι επιστήμονες δε θα παρακολουθούν την υδρόλυση, μέτρα πολιτικής προστασίας δεν πήραν και το όποιο πρόβλημα προκύψει θα το χρεώσουν στο αμερικανικό ναυτικό»

Σκληρή επιστολή προς τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων, τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Παπούλια Κάρολο, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνιο Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ολλανδία κ. Θηρεσία Αγγελάτου, τον κ. Δημήτριο Σπάρο από το Προξενικό Γραφείο Ελλάδας στη Χάγη, τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποστέλλει το Παγκρήτιο Συντονιστικό όργανο των φορέων. «Έχουμε την πεποίθηση», αναφέρει μεταξύ άλλων, «ότι προσβάλλονται τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να υπερασπίζονται οι πολίτες τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν υπάρξουν θύματα, για αυτό και θα καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

 Αρχίζει η μεταφόρτωση (Ηχητικά-video)



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΣΕ ΤΟ ΣΑΧΙΝΗ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ.
ΕΤΟΣ 2014 ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΤΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ, ΤΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ Η ΒΙΣΣΗ........ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ 56 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ!!!!!!
73
83
93
2003
2013
2014 56 Η ΒΙΣΣΗ

ΤΟ 2004 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΙ ΣΤΟ FAME STORY 2 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ; ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ, ΞΕΚΟΛΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

τΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΟΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩΜΕ ΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ......ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΒΑΡΙΕΣΕ ΑΔΕΛΦΕ....ΕΓΩ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕΙΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΛΑΟ....ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΕΙΧΕ ΗΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.. ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΟ YOUTUBE Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΜΕΣΩ SKYPE ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΙΑΠΩΝΙΑ. ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΙΦΘΟΥΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ο ΣΑΧΙΝΗΣ ΚΡΥΦΟΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΣΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.
ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΧΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν ήταν ο Σαχινης που όπως λες χασκογελούσε να τον βγάλει πως θα τα μάθαινες όλα αυτά; Μην βιάζεσαι λοιπόν να κατακρίνεις αυτούς που σου μαθαίνουν κάτι που οι Πρετεντερηδες που αγαπάς το πνίγουν

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

ΟΤΑΝ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΥΧΕΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑΤΙ.... ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ 93% ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ (!!!!!!!) ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΛΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΓΕΛΟΙΟΣ, ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΒΙΣΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ.
ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΝΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΗΤΑΝ 1400.
ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΙ "ΕΓΙΝΑΝ" 900 ΤΟΝΝΟΙ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 400 ΤΟΝΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΟΝΟ ΤΟ 7 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.
ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ;

Δημήτρης είπε...

Λες ανοησίες, ο Σαχίνης δεν γελάει με τον Ζουγανέλη, αλλά με τον Τσαπάκη του ΙΘΑΒΙΚ που λέει ένα κάρο παπαριές , προφανώς η Βίσση είναι σημαντικότερη για σένα, εμείς πάντως ξε΄ρουμε οτι ο Σαχίνης όχι μία εκπομπή αλλά κάθε μέρα έχει θέμα του τα χημικά, αυτό σου λέει κατι ή είπες την εξυπνάδα σου και καθάρισες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...