Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Φτιάχνει την δική του στρατιά ο Βορίδης …αθόρυβα.



Οι πληροφορίες ότι θα τους δώσει και από ένα τσεκούρι δώρο για να «περιποιούνται» τους ασθενείς , δεν επιβεβαιώνονται.
Την πρόσληψη 2.950 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Ψυχική Υγεία, ανακοίνωσε ο ΔΗΘΕΝ υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον Βορίδη, άμεσα θα προσληφθούν 370 ειδικευμένοι γιατροί στο ΕΣΥ οι οποίοι ωστόσο ουσιαστικά έχουν κριθεί από το 2010 αλλά το μνημονιακό «πάγωμα» των προσλήψεων δεν επέτρεψε την τοποθέτησή τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης για άλλους 297 ειδικευμένους γιατρούς – για κάποιες θέσεις  θα γίνουν προκηρύξεις, άλλες εκκρεμούν από προγενέστερα συμβούλια κρίσης και για κάποιες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.

Από το σύνολο των προσλήψεων οι 700 θέσεις αφορούν νοσηλευτές για τα δημόσια νοσοκομεία, οι 300 παραϊτρικό προσωπικό, οι 150 προορίζονται για την κάλυψη αναγκών στην Ψυχική Υγεία, οι 118 αντιστοιχούν σε ειδικές θέσεις λοιπού προσωπικού πχ αθλητές και οι 200 θέσεις αφορούν πληρώματα  ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ  και από διαγωνισμούς που διεξάγουν τα ίδια τα νοσοκομεία για τις ιατρικές ειδικότητες.

Δικηγόροι και φαρμακοποιοί στον κατάλογο των προσλήψεων


Στον κατάλογο με τις θέσεις των 2.950 ατόμων που θα προσληφθούν στο ΕΣΥ – σημειωτέον έχει αποσταλεί ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- περιλαμβάνονται επίσης φαρμακοποιοί και… δικηγόροι.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν 80 φαρμακοποιοί για τα φαρμακεία του ΕΣΥ καθώς και 20 δικηγόροι για νοσοκομεία ή την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...