Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Γερμανία-Αργεντινή στον υπέρ πάντων αγώνα



Γερμανία και Αργεντινή, Αργεντινή και Γερμανία θα μονομαχήσουν απόψε στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) με στόχο την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο ένας κάπτεν όμως θα είναι αυτός που θα πάρει από τα χέρια της Ζιζέλ το βαρύτιμο τρόπαιο.

Και μπορεί από μόνη της η παρουσία στον τελικό της μεγαλύτερης στημένης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη που όμως συγκινεί τις μάζες να αποτελεί από μόνη της αφορμή για να δείξει κανείς περίσσιο πάθος, όμως τόσο για τους Γερμανούς όσο και για τους Αργεντίνους η συνάντηση στον τελικό του Μαρακανά σημαίνει πολλά για τη μεταξύ τους ιστορία. Οι μεν Γερμανοί θέλουν να επαναλάβουν το θρίαμβο του 1990 στα γήπεδα της Ιταλία, οι δε Αργεντίνοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για ό,τι συνέβη στον τελικό της Ρώμης.
Ενδεικτικό της σημασίας που έχει ο τελικός του Μουντιάλ είναι ότι στις εξέδρες θα βρεθούν εκτός από την σεσημασμένη Ναζίστρια και ποδοσφαιρόφιλο σαν τον ..Χίτλερ  καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο γιαλατζί πρόεδρος της Γερμανίας Γίοακιμ Γκάουκ αλλά και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την ίδια στιγμή που ο μισός πλανήτης καίγεται, βλέπε Γάζα, Ουκρανία Ιράκ, Συρία και αλλού. .

Η μεγάλη γιορτή αναμένεται να ξεκινήσει δύο ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με την Σακίρα και τον Κάρλος Σαντάνα να αναλαμβάνουν την «προθέρμανση» των φιλάθλων στις εξέδρες πριν την έναρξη του κυρίως «μενού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...