Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

"Μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε..."



Mια υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο όταν είχε αποκαλυφθεί για να σκεπασθεί στην συνέχεια μεθοδικά και περίτεχνα και έκτοτε κάνει παρέα σε αράχνες σε κάποια από τα συρτάρια- για την ακρίβεια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (όνομα και πράμα) της Βουλής των Ελλήνων
Όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα εθνικά σκάνδαλα.
Η Λιάνα Κανέλη πληρώνοντας ένα ακριβό τίμημα είχε φέρει το θέμα στη Βουλή.
-Έκτοτε έγινε η ζωή μου κόλαση, μέσα από διαρκείς επιθέσεις κάθε είδους, θα πει η Λιάνα Κανέλλη που είχε την γενναιότητα να φέρει στην Βουλή μια υπόθεση που χειρίστηκε η τότε Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Μαλούχου, η οποία πήρε στα χέρια της το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών.
Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
1.200 κερδίζουν συνολικά 186 δισεκατομμύρια (τότε) δραχμές στο Στοίχημα του ΟΠΑΠ.
Υπήρξε μάλιστα παίκτης (αθλητικός συντάκτης) που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.
Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.
Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.
Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας, εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου.
Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων.
Η υπόθεση αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα στημένα, στις οποίες εμπλέκονται πρόεδροι ΠΑΕ και ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στα παιγνίδια του ΟΠΑΠ, πέρα από το γεγονός ότι λαμβάνουν και τις χορηγίες του Οργανισμού.
Μιλάμε για ένα νοσηρό κλίμα που διαρκεί δεκαετίες τώρα και υπονομεύει την αξιοπιστία του Οργανισμού. Δείτε εδω τα δημοσιέυματα
Όσο κολλημένος κι είναι κανείς με τον στοιχηματισμό η ιδέα ότι παίρνει μέρος σε ένα "στημένο" παιγνίδι και κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος του κάθε άλλο παρά ελκυστική είναι.
Ο Ηλίας Σπάθας εμφανίζεται στη λίστα που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με ονόματα... τυχερών στο Στοίχημα.
Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7 του Ολυμπιακού, Τάκη Τσουκαλά.
Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας.
Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.
Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.
Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.
Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας, εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου.
Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες συμφερόντων του ιδίου επιχειρηματία. Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ' ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ.
Φυσικά το επίσημο κράτος παραμένει σιωπηρός παρατηρητής.
Από την εποχή του ηρωικού "Μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε..." έως τις πρόσφατες αποκαλύψεις με αφορμή την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, "πρωταγωνιστικό" ρόλο φαίνεται να έχει ο ΟΠΑΠ- για την ακρίβεια τα λεφτά που μοίραζε ο διεφθαρμένος, για δεκαετίες ολόκληρες, οργανισμός.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο ΟΠΑΠ μοίρασε για το 2012, 26.846.489,44 ευρώ σε 17 ομάδες της Σουπερλίγκας.
Τα περισσότερα χρήματα πήγαν στα ταμεία του Ολυμπιακού (3.593.633,33 πήγαν στο ταμείο των «ερυθρολεύκων», συν 246.000 ευρώ έξτρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Γήπεδο Καραϊσκάκη) αφού πήρε το περσινό πρωτάθλημα. Δεύτερος στη χορηγία ΟΠΑΠ ήταν ο Παναθηναϊκός (με 2.807.978,33 ευρώ) ενώ τρίτη ήταν η ΑΕΚ (με 1.636.333,33).
Η ΠΑΕ Λεβαδειακός του Κομπότη ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων είχε πάρει 209 χιλιάδες όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα που είχε δημοσιεύσει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Ενδιαφέρον πάντως για την ιστορία της διαπλοκής που είχε στηθεί για δεκαετίες ολόκληρες γύρω από τον ΟΠΑΠ έχει να εξετάσει κανείς σε ποιους ανήκουν τα πρακτορεία του Οργανισμού στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια.
Δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ έπεσαν χθες πάνω σε πρακτορείο ΟΠΑΠ της Λιβαδειάς που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του Κομπότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ  ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΛΗ. OI1.200 ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΑΝ 186 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΔΡΑΧΜΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...