Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Greece offshore ….Παρακαλώ.



Φωτογραφία από το συνέδριο του Λονδίνου, την οποία δημοσιεύει το capital.gr, διακρίνονται στο χάρτη τα οικόπεδα που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και εταιρείες.

Παρουσιάστηκαν λοιπόν σήμερα στο Λονδίνο τα  προς δημοπράτηση οικόπεδα του ελληνικού νέου γύρου παραχωρήσεων και στις ανακοινώσεις που έγιναν υπάρχει μια πρώτου μεγέθους έκπληξη, καθώς θα παραχωρηθούν 9 οικόπεδα στην πιο ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή της Κρήτης είχαν εμφανιστεί στο πρόσφατο παρελθόν πολλές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει προσδοκία για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων στην περιοχή. Ωστόσο, η αίσθηση που υπήρχε στην πετρελαϊκή αγορά ήταν ότι τουλάχιστον στον πρώτο γύρο παραχωρήσεων δε θα δημοπρατηθούν οικόπεδα στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που είχε αποκαλύψει το "Κεφάλαιο" και το capital.gr, τελικώς τα δεδομένα που συνέλεξε η PGS καθώς και η ερμηνεία τους από το γαλλικό ινστιτούτο BEICIP ήταν θετικά και συντέλεσαν καθοριστικά ώστε να αποφασιστεί να αξιοποιηθούν τώρα οι συγκεκριμένες περιοχές. Εξάλλου, στο συνέδριο το "παρών" δίνουν μεγάλες εταιρείες, oil majors, που έχουν τα κεφάλαια αλλά και την τεχνογνωσία να προχωρήσουν σε εξερεύνηση περιοχών σε μεγάλα βάθη όπως είναι αυτές τόσο στην Κρήτη όσο και στο Ιόνιο.


Παράλληλα, εκτός από τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, όπως γράφει το capital.gr, θα δημοπρατηθεί μια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές αφορούν στο Ιόνιο και εκτείνονται μέχρι τα διαπόντια νησιά. 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), Σοφία Σταματάκη, έχουν αποφευχθεί οι περιοχές κοντά στις ακτές ώστε να προστατευτεί ο τουρισμός.



Ο διαγωνισμός για τις παραχωρήσεις οικοπέδων

Ο διαγωνισμός για το γύρο παραχωρήσεων αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του τρίτου τριμήνου.

Για να συμμετάσχει μια εταιρεία στο διαγωνισμό θα πρέπει να αγοράσει 1.500 χλμ. σεισμικών συν όλα τα δεδομένα για το μπλοκ για το οποίο γίνεται αίτηση και την ερμηνεία των δεδομένων (BEICIP & PGS).

Για κάθε μπλοκ προβλέπεται να γίνει χωριστή αίτηση (δεν επιτρέπεται να κατατεθεί μία αίτηση για περισσότερα μπλοκ), ενώ για την αξιολόγηση των προσφορών θα ληφθεί υπόψη σε ποσοστό 40% η τεχνική προσφορά και σε ποσοστό 60% η οικονομική προσφορά. Τέλος σε περίπτωση κοινοπραξιών δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εταιρειών με ποσοστό κάτω από 10%.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΡΡΥΞΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΑΟΖ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ...
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...