Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Θέλεις πλαστά εισιτήρια ; Nα… αποταθείς στην….FIFA



Στην απίστευτη αποκάλυψη μιάς διεθνούς σπείρας παράνομης διάθεσης εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου προχώρησε η Αστυνομία της Βραζιλίας, μετά τη σύλληψη 11 συνολικά ατόμων τα οποία ομολόγησαν ότι αποτελούσαν μέλη της, ενώ όπως προέκυψε, όλη η δουλειά γινόταν “από μέσα”, με ένα Αλγερινό ο οποίος είχε “ελευθέρας” σε ζώνες περιορισμένης πρόσβασης της FIFA.
Αν κάτι όμως κάνει αυτή την είδηση να πέφτει κυριολεκτικά σαν βόμβα και μάλιστα εν μέσω του Μουντιάλ, είναι το ότι…
Σύμφωνα με τον Fabio Barucke, ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας, η συμμορία δρούσε επί τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις, βγάζοντας κέρδη που με πρόχειρες εκτιμήσεις ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. δολάρια ενώ πίσω από τον Αλγερινό, υπήρχε μέλος της FIFA, του οποίου ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό.
“Ο Αλγερινός υπήκοος κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο το οποίο διέθετε γνήσιο σήμα της FIFA το οποίο του επέτρεπε την ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους οι οποίοι ήταν απολύτως ελεγχόμενοι”, είπε χαρακτηριστικά ο Fabio Barucke, “κάτι που σημαίνει πως ο άνθρωπος αυτός είχε άμεσους δεσμούς με μέλος της FIFA, καθώς δεν θα μπορούσε να το προμηθευτεί με κανέναν άλλο τρόπο”. 
Σύμφωνα με τον ίδιο ανώτερο αξιωματικό, τα 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ομολόγησαν πως συμμετείχαν σε τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις Μουντιάλ, ενώ η συμμορία στα ενδιάμεσα διαστήματα βρισκόταν “εν υπνώσει”, και “μεταφερόταν μόνο κάθε φορά στην εκάστοτε χώρα που φιλοξενούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η Αστυνομία μέχρι στιγμής κατέσχεσε, πλήθος εισιτηρίων, χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα καθώς και έγγραφα που έδειχναν την έκταση της δράσης της εγκληματικής συμμορίας.
Η Εισαγγελία της χώρας απήγγειλε στους 11 συλληφθέντες κατηγορίες για “ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων”, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε βάθος προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέλος (ή τα μέλη) της FIFA που κρύβονται πίσω από την εγκληματική συμμορία και την τεράστια απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...