Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

O Oμπαμα έβγαλε και το πόρισμα.



Για το άλλο Μαλαισιανό που έριξαν οι δικοί του ακόμα το περιμένει .Ίσως βγει με αυτό των… δολοφονιών στην Γάζα.

Ευθύνες στη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία έριξε ο Μπαράκ Ομπάμα. 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εξήγησε ότι υπάρχουν ενδείξεις για κατάρριψη του μοιραίου Boeing από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή, στην οποία διατηρούν τον έλεγχο φιλορώσοι αυτονομιστές.
Επισήμανε ότι πρέπει να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και κάλεσε Ρώσους, φιλορώσους και Ουκρανούς να συμφωνήσουν για εκεχειρία, καθώς οι ερευνητές πρέπει να βρεθούν στο σημείο της τραγωδίας.
Προειδοποίησε, μάλιστα, τη Ρωσία, ότι πρέπει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να αποκλιμακωθεί η κρίση με την Ουκρανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν τη Ρωσία να κάνει το επόμενο βήμα για την εκτόνωση της κατάστασης. «Η ρωσική πλευρά, όμως, δε βαδίζει σε αυτό το μονοπάτι» δήλωσε με νόημα.
Ο Ομπάμα κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει να ενισχύει βίαιους αυτονομιστές και να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, προειδοποιώντας για νεότερες κυρώσεις.
«Μια ομάδα αυτονομιστών δεν μπορεί να καταρρίπτει μαχητικά αεροσκάφη χωρίς κατάλληλα όπλα και αυτά προέρχονται από τη Ρωσία. Δεν ξέρουμε ακόμα τη φύση του πυραύλου που έριξε το αεροσκάφος, καθώς μόνο συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να ρίξουν ένα αεροπλάνο, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η βία ενισχύεται από τη ρωσική πλευρά», προσέθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και την ταυτότητα του Αμερικανού επιβάτη που έχασε τη ζωή του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...