Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

To «ζουμί» είναι οι λιγνίτες



Είναι γεγονός πως σε χώρες που απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας αυξήθηκε η τιμή της κιλοβατώρας. Η μεγάλη γκάφα του ΠΑΣΟΚ, που προφανώς έγινε εξεπίτηδες, γιατί σε κανένα πολιτισμένο κράτος δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να συλληφθούν οι υπαίτιοι, είναι η κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού της Ενέργειας, η οποία πρώτα θα έπρεπε να είχε εκπονήσει σχέδιο, μετά να το φέρει σε δημόσια διαβούλευση και μετά να προχωρήσει η πώληση της μικρής ΔΕΗ. Χωρίς αυτό είναι έγκλημα να πωληθεί η μικρή ΔΕΗ.
Θα πρέπει να περιμένει αύξηση της τιμής του ρεύματος, αφού η επιχείρηση θα υποστεί φορολόγηση, κάτι που δεν υφίστατο όταν ήταν στο δημόσιο. Μόνη της λύση για να “επιβιώσει” απέναντι στη “μεγάλη ΔΕΗ”, που δεν φορολογείται είναι να πουλήσει τον πλούτο που της παραδίνεται δηλαδή το λιγνίτη, που θα πάρει προίκα, σε τρίτους και όχι για να καλύψει τις ανάγκες της.
Η νέα “μικρή ΔΕΗ” δεν θα φορολογείται; To ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων της δεν θα επιβαρύνει περισσότερο την εταιρεία από τη “μεγάλη ΔΕΗ”; To κόστος δεν θα μεταφερθεί στη τιμή του ρεύματος;
Αντιλαμβάνεστε απο όσα προανέφερα και τα οποία δεν έχουν αναφερθεί δυστυχώς απο κανένα “ειδήμονα” ότι δεν είναι αυτονόητα θετικό ότι θα αποφέρει κάποια αλλαγή στον Ελληνικό λαό η πώληση της ΔΕΗ, πλήν των χρημάτων της πώλησης της στο ΤΑΙΠΕΔ και φυσικά το ξεπούλημα του λιγνίτη. Χρήσιμο ίσως είναι να μελετήσετε και τα προηγούμενα άρθρα μου τα σχετικά με το θέμα (βλέπετε εδώ και εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...