Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Γερμανοκρατούμενη Ε.Ε μας οδηγεί μάλλον σε οριστική ρήξη .



Την ίδια άρα που οργιάζει η κατευθυνόμενη πλύση εγκεφάλου στους πολίτες από τα θυσαυρίζωντα  Μ.Μ.Ε , ο Γιούνκερ επιχειρεί να ξαναφέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έκτακτο Eurogroup που θα συγκληθεί σήμερα ενδεχομένως μέσω τηλεδιάσκεψης , με βάση συμβιβαστική φόρμουλα της τελευταίας στιγμής που ετοίμασε η Κομισιόν,  αλλά που ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την  … ΠΑΛΙΆ.
Ο Γιούνκερ προτείνει στον Τσίπρα και την κυβέρνηση τέσσερις βασικούς όρους για συμφωνία, οι οποίοι είναι απορίας άξιο γιατί θεωρεί  ότι μπορούν να γίνουν δεκτοί. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι αυτοσκοπός δεν είναι να υπάρξει μια επαχθής συμφωνία και ότι απλά θα παραιτηθεί τη Δευτέρα αν δεν προκύψει "καθαρό" "ΟΧΙ" από το δημοψήφισμα.
Και τώρα, όχι απλά θέτει το ίδιο επαχθές κείμενο των θεσμών προς ψήφιση, αλλά ζητεί και την ταπείνωση της Ελλάδας ζητώντας από την κυβέρνηση να συγκαλέσει η ίδια ... έκτακτο Eurogroup! Δηλαδή να συρθεί και να παρακαλέσει για μία συμφωνία που απέρριψε πριν τέσσερις ημέρες!

Αναλυτικά:

1.   Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών 
2.   Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει "ναι"
3.   Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για υποχώρηση των δανειστών στην κατάργηση του ΕΚΑΣ)
4.   Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν για το τυρί στην φάκα ,πρότεινε να υπάρξει μια απλή αναφορά για το χρέος.
Ειδικότερα φέρεται να προτείνει πως η υπόσχεση του Eurogroup, το Νοέμβριο του 2012, θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε συνεργασία με τον ESM. 
Η Αθήνα απέρριψε και το νέο τελεσίγραφο, φυσικά, αφού οι απαιτήσεις όχι απλώς είναι οι ίδιες ακριβώς, αλλά επιβεβαιώνουν και το κείμενο που η κυβέρνηση θέτει στην κρίση των πολιτών στο δημοψήφισμα.



Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πολύ αργά για επέκταση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου την Τρίτη, μετά την πρόταση της τελευταίας στιγμής του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Γερμανός αξιωματούχος που ζήτησε από το πρακτορείο την ανωνυμία του σημείωσε: Είναι πολύ αργά για επέκταση του προγράμματος και πρόσθεσε: Η πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν απίθανο να γίνει δεκτή από τον ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Λέγεται, πως η (μνημονιακή) πρόταση περιλαμβάνει την τελευταία πρόταση των «Θεσμών», (με τον μειωμένο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ) με μία αλλαγή που ζητούσε η ελληνική πλευρά, όπως για παράδειγμα να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε μία… πιθανή διευθέτηση του χρέους…
Ταυτοχρόνως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, τόνισε ότι «το να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων», ενώ λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...