Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αύριο σίγουρα θα είναι κλειστά τα Α.Τ.Μs



Η εισήγηση στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για ανώτατο όριο αναλήψεων 150 ευρώ πιθανόν να φέρει τα πάνω – κάτω στην λειτουργία των Α.Τ.Μs αφού θα χρειαστεί να γίνουν τεχνικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη λειτουργία τους. Μέχρι να αναπροσαρμοστούν τα ανώτατα όρια αναλήψεων μετρητών τα ATM’s θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Δευτέρα τα ATM’s δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.
 Η οριστική απόφαση για το όριο θα ληφθεί απόψε από το υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία για όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα ισχύσει και για το χρηματιστήριο της Αθήνας που αναμένεται επίσης να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 6 Ιουλίου.



Οι περιορισμοί στο τραπεζικό σύστημα θα οδηγήσουν σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για την ελληνική κοινωνία που ξέχασε την συναλλαγή με μετρητά και το είχε ρίξει στο πλαστικό χρήμα. Κανείς δεν φανταζόταν πριν μερικά χρόνια ότι θα έρθει η στιγμή να μην έχει πρόσβαση στο άυλο χρήμα .Και όμως συνέβη.
Από αύριο πλέον δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου και αν τελικά τα χρήματα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανάληψης  για μερικές μέρες. .
Μεγάλο το πλήγμα θα είναι στις ελληνικές επιχειρήσεις από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες καθώς στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Εκτός από την αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας όλες οι δουλειές θα πάνε τουλάχιστον ένα μήνα πίσω. Ακόμα πιο δύσκολα και όσες επιχειρήσεις ασχολούνται με εισαγωγές – εξαγωγές.
Στον τουρισμό κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο μεγάλο θα είναι το πλήγμα αφού ο φόβος να ξεμείνουν από ρευστό και να εγκλωβιστούν είναι πλέον ορατός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...