Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Γκαμπριελ & Μερκελ : Μετά το «ΟΧΙ» δεν υπάρχει συζήτηση για την Ελλάδα . Θα είναι έξω από την Ευρώπη



Ο αντιγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μέρκελ είπε:
«Δώσαμε κονδύλια για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε έναν άλλον δρόμο γιατί δεν ήθελε να συνδυάσει ένα πρόγραμμα, ήθελε να διαπραγματευτεί για να πάρει τα κονδύλια χωρίς να δώσει κάτι η ίδια.
Η Ελλάδα ήθελε να αλλάξει όλες τις προδιαγραφές συνεργασίας στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα ήθελε μία άλλη ευρωζώνη. Το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να μειώσουμε την αξιοπιστία μας. Δεν μπορεί κανείς για λόγους ιδεολογικούς να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει οικονομικό πρόβλημα στο σύνολο της ευρωζώνης».
Ο κ. Γκάμπριελ κατέστησε σαφές ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι «ναι ή όχι» στην παραμονή στην ευρωζώνη. «Αν οι πολίτες αποδεχθούν την πρόταση της Ευρώπης θα πρέπει και εμείς να δώσουμε τα κονδύλια που έχουμε υποσχεθεί. Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά, κανείς δεν θα πρέπει να έχει την εντύπωση ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».
Η  Μέρκελ είπε στη συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στην Ελλάδα:
 Το πρόγραμμα εκπνέει αύριο Τρίτη στις 12 τα μεσάνυχτα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πρόγραμμα για την Ελλάδα. Αποφασίσαμε ότι δεν θα επιμηκυνθεί. Αυτό σημαίνει ότι ξαναβρισκόμαστε στο εξής: Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η Ευρώπη. Η ΕΕ έχει αρχές και δημιουργήσαμε κοινό νόμισμα και είπαμε ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.  Είναι δικαίωμα των Ελλήνων το δημοψήφισμα, αλλά είναι δικαίωμα μας των 18, να σκεφτούμε την κίνησή μας για να προστατευτούμε.
Προσπάθεια και αλληλεγγύη γιατί διαφορετικά θα αποτύχει το ευρώ. Έχουμε κάθε διάθεση να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε πραγματικά την Ελλάδα.
 Το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το μέλλον του ευρώ. Μπορούμε να πούμε τι νομίζουμε αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να διαμορφώσει την γνώμη του. Εμείς υποβάλλαμε μια καλή πρόταση.
Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν υπάρχει διάθεση για συμβιβασμό. Κανείς δεν θα πάρει το 100%. Υπάρχει μια διελκυστίνδα μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης.

Eίναι δυνατόν το κλείσιμο των τραπεζών για μια εβδομάδα να μας κάνει σκλάβους δια παντός των Γερμανών; H ήμασταν πάντα, και δεν το ξέραμε;

Tην Κυριακή θα ..δείξει. .
Πάντως οσο και αν ήθελε να κρυφτεί η πολιτική αγριοπουτάνα ,δεν τα κατάφερε αφου ειπε......Το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το μέλλον του ευρώ. Αυτό τα λέει ΟΛΑ.  


Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...