Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τα πάντα γίνονται για την υφαρπαγή του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου.



Ιδιαίτερα  χαμηλές είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ που επικαλείται το Reuters. «Υπάρχει τώρα ένα 20%, ίσως 30% ποσοστό επιτυχίας», δήλωσε ο αξιωματούχος που μετείχε στη διαμεσολάβηση σύμφωνα με το πρακτορείο.  «‘Όταν βλέπω τα επόμενα 2-3 χρόνια, τους επόμενους τρεις μήνες, βλέπω μόνο μαύρα σύννεφα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος και προέβλεψε ότι το  μόνο που θα επιτευχθεί είναι «να αποφευχθεί ένα χαοτικό Grexit».
Oμως η «χρεοκοπημένη» για πολλούς Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο ορυκτό πλούτο. Αυτόν εποφθαλμιούν να πάρουν για ..τους τόκους των δανείων που απλόχερα μας χορήγησαν
Και τι εννοούμε όταν λέμε ορυκτό πλούτο ; Και που χρησιμοποιείται;    


Ο ορυκτός πλούτος χωρίζεται σε 3 κατηγορίες. Ένας είναι τα ενεργειακά, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και ο λιγνίτης. Από αυτά παίρνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα. Φέτος, το 55% της ηλεκτρικής ενέργειας το πήραμε από τον λιγνίτη. Μετά έχουμε τα μεταλλεύματα. Χρυσός, άργυρος, χαλκός. Αυτή είναι η δεύτερη κατηγορία. Η τρίτη κατηγορία είναι τα βιομηχανικά ορυκτά. Καθημερινά και παντού, ο άνθρωπος καταναλώνει ορυκτά. Στα φάρμακά του, στην οδοντόπαστά του, όταν πίνει εμφιαλωμένο νερό.

-Τα βιομηχανικά αποθέματα;

Βιομηχανικά έχουμε τουλάχιστον 15 διαφορετικά είδη. Δηλαδή, αναλογικά με την έκταση θα λέγαμε ότι η χώρα μας είναι προικισμένη. Ο Θεός ευλόγησε την Ελλάδα! Η αξία στα βιομηχανικά ορυκτά έχει εκτιμηθεί στα 60δις, στα 72 δις είναι τα μεταλλεύματα και στα 1,36 τρις είναι τα ενεργειακά. Τα ενδεικτικά αποθέματα που ανήκουν οι υδρογονάνθρακες είναι το  πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Μόνο τα αποθέματα πετρελαίου στην Ελλάδα  υπολογίζονται στα 100 δις βαρέλια η αξία τους είναι περίπου 700 δις ευρώ.

 Πάνω απο 1 τρίς ευρώ είναι μόνο η αξία των κοιτασμάτων των υδρογοναθράκων. Βάλτε και άλλα τόσα τα υπόλοιπα. Αυτό που λείπει είναι η τιτλοποίηση τους που δεν προχωράει χάρις στις ανόητες επιλογές που γίνονται από τις εκάστοτε προδοτικές κυβερνήσεις, που σκοπό έχουν μόνο να τα παραχωρήσουν σχεδόν τσάμπα στα αφεντικά τους.  
Μεγάλο σφάλμα είναι η μη οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ όπως και η μη πλήρης οριοθέτηση της Κυπριακής. Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας και οι πρωτογενείς πηγές της που ξεπουλιούνται άδικα με το Μνημόνιο 3 που συμφώνησε  ο ψεύτης και λαοπλάνος,  Τσίπρας στις Βρυξέλες με την βοήθεια ενός αποτυχημένου φοιτητή, και ενός αγράμματου βιβλιοπώλη,  μπορεί να στηρίξει μια πανίσχυρη δραχμή.
Όταν πάς να κάνεις πολιτική υπέρ μιας χώρας που βυθίζεται από το φορτίο της χρεοκοπίας και των εκβιασμών, δεν υπάρχει χρόνος να ζητάς μελέτες από αγνώστων προδιαγραφών συμβούλους και εγκαθέτους ολιγαρχών ούτε να δέχεσαι ότι σου δίνουν οι δανειστές ως δεδομένο και σωστό, όπως έκανε ο μικρός Τσίπρας. Πρέπει να μπορείς από μόνος σου να κρίνεις. Η πολιτική αγορά της Ελλάδας που χρεοκόπησε δεν διαθέτει τέτοιους πολιτικούς. Αυτούς που έχει κάνουν τη ζωή  δύσκολη όλων μας.
Ούτε με το Κατάπτυστο και αντιαναπτυξιακό Μνημόνιο 3  θα αλλάξει κάτι ούτε με τις ιδέες των εξαρτώμενων ηθοποιών που βγάζουν στα ΜΜΕ, για νέα ταλέντα της πολιτικής μπορούν να αλλάξουν κάτι. Δεν ξέρουν και έχει ήδη αποδειχτεί ότι δεν μπορούν. Στρατιές ηλιθίων που έχουν μάθει να ζουν με δάνεια και επιχορηγήσεις, επιχειρηματίες των κόκκινων δανείων, πολιτικές νεκροκεφαλές και όλο το αποτυχημένο χάλι παρελαύνουν καθημερινά από τα ΜΜΕ που έχουν ειδικά για διανοητικά καθυστερημένους, τα οποία συνεχώς μιλούν για την “κακή” δραχμή. Αυτό είναι γελοίο. Δεν ισχύει τίποτα από όσα ακούγονται στο Σκάι και στο Μega  antenna αλλά ούτε και στο Real . Tα ΜΜΕ της συμφοράς, κάνουν ότι μπορούν για να μη ενισχύσει η Ελλάδα την διαπραγματευτική της θέση. Δεν μπορώ να ακούω από τα σκατοκάναλα της διαπλοκής τις αγραμματοσύνες και τις παπαριές που λένε για να διατηρήσουν  κάποιες οικογένειες βαρόνων τα προνόμια τους στην Ελλάδα και να γίνουν πλουσιότεροι από τις φούσκες που δημιουργούνται με το Μνημόνιο 3. Ευτυχώς που οι αλήθειες είναι αυτές που πάντα μένουν διαχρονικά και όχι τα ψέματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με το παρόν πολιτικό σύστημα. Δεν πάει άλλο.
Στη συνάντηση των ξυπολιτικών αρχηγών στο γραφείο του Χρεοκόπη Καυλόπουλου που στήριξε τα μνημόνια, αποδείχτηκε ότι όλοι είναι παρέα. 251 ψήφους ΝΑΙ πήρε το Μνημόνιο 3 ενώ ο λαός στο δημοψήφισμα ψήφισε ΟΧΙ. Όλη η αρνητική ενέργεια οδήγησε στη κόλαση τη χώρα, βάζοντας μπροστά ένα φελό -πρόεδρο και ένα αερόστατο με πέντε αεριτζήδες δήθεν αρχηγούς κομμάτων.   
Μετά τις επικείμενες εκλογές εάν τις θέλουν οι Γερμανοί δεν θα υπάρξει αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας που είναι της φάπας, αλλά ένας αναγραμματισμός της λέξης ΚΙΑ ΜΑΛΑ. Όμως ο κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει.
To Ταμείο “Ανάπτυξης” και εκδοράς και παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας των 50 δις
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι πολύ μεγάλο παραμύθι. Είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να νομιμοποιήσει το χρέος της χώρας. Η χώρα θα δανεισθεί 81 δις ευρώ για να αυξήσει στο τέλος του δρόμου και πάλι τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. To bail-in δεν είναι κάτι που έχει λήξει και στη πορεία θα επανέλθει. 25 δις για κόκκινα δάνεια που συνεχώς αυξάνουν λόγω της οικονομικής ύφεσης θα δοθούν στις τράπεζες και θα υπάρξει σπατάλη άλλων 12,5 δις ευρώ σε φίλους και σε τρίχες για να κινηθεί η αγορά, μια αγορά που δεν παράγει τίποτα. O λαός πρέπει να καταλάβει ότι κάποια ντόπια συμφέροντα θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα
Η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να λάβει τους 5 μήνες που πέρασαν συγκεκριμένα μέτρα. Η σημερινή κυβέρνηση που αποδεικνύεται επέκταση και μετεξέλιξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα. Προετοίμασε το νέο Μνημόνιο 3 με μέτρα άχρηστα και επικίνδυνα. 
Το ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα. Την έβαλε μπρούμυτα στις ορέξεις της Γερμανικής εταιρίας και οχι κράτους οπως αρέσκονται να ονομάζονται. …



Ξέρετε ποια είναι η εταιρία BRD GmbH (γραμμένη στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο ως Bundes Republik Deutschland GmbH);




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...