Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η Λούκα ψάχνει για κορόιδα , αλλά .. ..τελείωσαν .



Δήλωσε ότι οι (φαλιρισμένες) ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες, όπως εγγυάται…. η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, ( Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Εγγυώνται αυτοί που τις έκλεισαν ) αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές "αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο"

Απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν οι πολίτες τα χρήματα που απέσυραν ή κρατούν στο σπίτι τους, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς γιατί …κούρεμα σε άδεια ταμεία δεν μπορεί να γίνει. Όποτε φέρτε το χρήμα σας μέσα να το κουρέψουμε.
"Αύριο που θα ανοίξουν οι γερμανο-αιχμάλωτες τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας". "Αν βγάλουμε τα χρήματά μας από τα σεντούκια και τα σπίτια μας – όπου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλή  και να τα καταθέσουμε στις φαλιρισμένες  τράπεζες, θα ενισχύσουμε την ρευστότητα", συνέχισε η κυρία Κατσέλη.
Η πρόεδρος τόνισε ότι "δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα". Βάζει και το ΕΑΝ για καλό και για κακό .
"Δεν αναμένουμε σημαντικά προβλήματα στις τράπεζες την Δευτέρα", δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τράπεζας Πειραιώς επεσήμανε τα εξής:
"Οι τράπεζες είναι έτοιμες και θα ανοίξουν όλα τους τα υποκαταστήματα την Δευτέρα . Ενδεχομένως να υπάρχουν ουρές γιατί πολλοί θα θελήσουν να αποσύρουν τα χρήματα από τις θυρίδες τους".
Υπενθυμίζεται ότι για τις θυρίδες δεν εφαρμόζονται κεφαλαιακοί έλεγχοι. Ωστόσο παραμένουν εν ισχύ οι περιορισμοί στις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό αλλά και τα capital controls στις καταθέσεις.

 

Εμείς πάντως σας το είπαμε εδώ…. Θέλεις να χάσεις σίγουρα τα λεφτά σου; Kατάθεσε τα την δευτέρα σε..τράπεζα   και δεν έχουμε τύψεις.



Όμως θα θέλαμε από την ανεκδιήγητη Λούκα μια απάντηση για το εάν αληθεύουν τα  παρακάτω.

Από τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση πέρασε τη ‘συμφωνία’ που απαιτείται από το έγγραφο της Συνόδου Κορυφής SN 4070/15, η Ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο παράδωσε την κυριαρχία των εκλεκτών περιουσιακών της στοιχείων, αξίας €50 δισεκατομμυρίων σε κάποιο επιτηρούμενο ταμείο που ελέγχεται από εταιρία στο Βέλγιο και έχει σχεδιαστεί για να ρευστοποιήσει τα Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία έτσι ώστε να αποπληρωθεί η Τρόϊκα, παράδωσε επίσης και τον έλεγχο των περίπου €120 δισεκατομμυρίων της χώρας που έχουν απομείνει σε προσωπικές και επιχειρηματικές καταθέσεις, γνωστές επίσης ως ανασφάλιστες υποχρεώσεις [unsecured liabilities].
Και δεδομένου ότι οι τράπεζες πάσχουν από έλλειψη κεφαλαίων κατά τουλάχιστον €25 δισεκατομμύρια, ρεαλιστικά πάνω από €60 δισεκατομμύρια αν λάβει κανείς υπ΄όψιν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (το 50% των οποίων είναι μια πολύ αισιόδοξη εκτίμηση για μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση επί έξι συναπτά έτη), η πρώτη απόφαση που θα πάρει ΕΚΤ μόλις αντιληφθεί την θλιβερή κατάσταση των οικονομικών υποθέσεων στην Ελλάδα θα είναι ακριβώς αυτή που θα έπρεπε να είχε πάρει η κυβέρνηση αλλά δεν είχε τα κότσια να το κάνει όταν είχε ακόμα τον έλεγχο: μέσα σε μια νύχτα θα αδειάσει το 50% των Ελλήνων καταθετών.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραδώσει τα κλειδιά στο μόνο πράγμα που την αναγκάζει να τα παραδώσει.
Δυστυχώς η  Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για να το αποφύγει, διότι την Τετάρτη η δήθεν  Ελληνική κυβέρνηση  παρέδωσε της κυριαρχίας της στην Ευρώπη, χωρίς, δυστυχώς, κανένα αντάλλαγμα.
Η μόνη ερώτησή μας, την οποία είχαμε κάνει από τον Απρίλιο είναι αν, ως μέρος της συμφωνίας, θα παραδοθεί και ο Ελληνικός χρυσός των 112,5 τόνων στην Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες. Θυμηθείτε το 2012:
Η κα Κατσέλη, οικονομολόγος και πρώην υπουργός εργασίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι την αποχώρησή της μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο, ανησυχούσε διότι με τους όρους της νέας συμφωνίας οι δανειστές της Ελλάδος θα έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν τα αποθέματα του χρυσού στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δεδομένου ότι αυτή η διάσωση έχει τους πιο ασφυκτικούς όρους, αναρωτιόμαστε ποιά  είναι ακριβώς η τύχη του Ελληνικού χρυσού;






 *ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...