Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ για το άνοιγμα των τραπεζών.



Έπειτα από τρεις εβδομάδες η λεγόμενη τραπεζική αργία τερματίζεται, εξέλιξη που έγινε δυνατή λόγω της πρόσφατης απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του μηχανισμού ELA κατά 900 εκατ.ευρώ.

Οι βασικές προβλέψεις  του ΠΝΠ για την επαναλειτουργία των τραπεζών έχουν ως εξής: 


Το ημερήσιο όριο αναλήψεων δεν μεταβάλλεται αλλά οι πολίτες θα μπορούν να εκταμιεύουν μέχρι 420 ευρώ την βδομάδα σωρευτικά
Μαζί με τα άλλα μέτρα των capital controls, δεν επιτρέπονται οι αναλήψεις μετρητών με πιστωτική

1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015

2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην παρούσα ΠΝΠ.

3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα.

5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτή− τως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.

6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 


Στα ψιλά όμως πέρασε αυτή η είδηση που δείχνει ότι οι τραπεζίτες προστάτευσαν  αθόρυβα τον κώλο τους μετά τις καταγγελίες για απόσυρση χρημάτων με κλειστές τράπεζες.

 Δειτε την εδω Εκμετάλλευση εμπιστευτικής πληροφόρησης από τραπεζικούς υπαλλήλους.


Εμείς πάντως λέμε .Πάρτε γρήγορα τα λεφτά από τις θυρίδες.




Αναλυτικά όλα όσα προβλέπει η ΠΝΠ


Έρχεται ο "εφιάλτης" του περιουσιολογίου - Με κατασχέσεις απειλούνται 6.500.000 φορολογούμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...