Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Το κατά της Βαλαβάνη ευαγγέλιο συνέχεια.



Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα επικριτικός απέναντι στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Χρόνια τώρα κατέθετε ερωτήσεις στη Βουλή για τη δράση τους, έκανε λόγο για σκάνδαλα, για διαπλοκή και για παράνομη κρατική επιχορήγηση. Έλα όμως που ανακαλύφθηκε μια ΜΚΟ στην οποία ιδρυτικό μέλος εμφανίζεται αδελφή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει την ονομασία... «Συνομιλώντας με τον μινωικό πολιτισμό»  και άρχισε να λαμβάνει επιχορήγηση. Έχω στα χέρια μου την απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Κρήτης (με υπογραφή Στ. Αρναουτάκη) που χορηγεί τον Μάρτιο του 2015 με συνοπτικές διαδικασίες 7.000 ευρώ για κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δηλαδή συνομιλίες των μελών της ΜΚΟ με τον μινωικό πολιτισμό (και πιθανώς με τον... Μινώταυρο).
nnn
Πιθανώς να πείτε: Τι είναι τα 7.000 ευρώ για μια ΜΚΟ που συνομιλεί με τον μινωικό πολιτισμό τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν στο παρελθόν ΜΚΟ που εισέπραξαν εκατ. ευρώ είτε για να εκπαιδεύουν ψαράδες στην Ταϊλάνδη είτε για να διαχειριστούν ανθρώπινους πόρους στην Τουρκία είτε για να αρχίσει ένας διάλογος στην Αίγυπτο σχετικά με τους υδάτινους πόρους ή ακόμη για να ανοίξουν γραφείο τουρισμού στην Αλβανία. Ίσως να περνούσε απαρατήρητη η ίδρυση της ΜΚΟ αν ο βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης δεν αποκάλυπτε ότι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και πρόεδρος  της ΜΚΟ είναι και η Τερέζα Βαλαβάνη, αδελφή, όπως είπε, της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη . Και κάτι ακόμη: η επιχορήγηση δόθηκε στη συγκεκριμένη ΜΚΟ σε περίοδο οικονομικής στενότητας, την ώρα που είχαν παγώσει όλες οι επιχορηγήσεις προς τις ΜΚΟ λόγω έλλειψης χρημάτων. Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει τα αποθεματικά δήμων, περιφερειών και δημόσιων οργανισμών για να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
nnn
Φαίνεται όμως ότι οι αποκαλύψεις για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών (και τους συγγενείς της) δεν σταματούν εδώ. Γιατί σας το λέω αυτό; Επειδή μαθαίνω ότι ψάχνουν τώρα και άλλα συγγενικά της πρόσωπα που έχουν προβεί σε τραπεζικές κινήσεις - αναλήψεις λίγο πριν από το κλείσιμο των τραπεζών. Και στοιχεία που ως τώρα βρέθηκαν έχουν κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων.
nnn
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος, αφού στα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή υπάρχει και ένα σημείωμα για το θέμα της... εσωτερικής πληροφόρησης (inside information). Πρέπει να ξέρετε ότι επισείει αυτό βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, έστω και αν δεν έκανε μέλος της κυβέρνησης την ανάληψη (λίγο προτού κλείσουν οι τράπεζες ή όταν οι τράπεζες έκλεισαν) αλλά στενό μέλος της οικογενείας της. Άνοιξε πόλεμος, σας λέω, για τις αναλήψεις από τις τράπεζες προτού κλείσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...