Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Αυτά δημιουργεί η ανασφάλεια .Ένας ηλικιωμένος με προβλήματα ακοής, ένα γεμάτο όπλο και ένα μοιραίο λάθος, συνθέτουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το Σάββατο στην Κρήτη και συγκλονίζει το πανελλήνιο.
Ο 58χρονος Αντώνης Ροδολάκης, έπεσε νεκρός μέσα στο σπίτι του 85χρονου πατέρα του, όταν ο τελευταίος τον πέρασε για κλέφτη και τον πυροβόλησε.
Το θύμα επισκέφθηκε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, πολύ κοντά στην Παλαιόχωρα Χανίων, τον πατέρα του ο οποίος ήταν μόνος, για να δει αν είναι καλά. Φθάνοντας στο σπίτι, χτύπησε την πόρτα αλλά λόγω προβλήματος ακοής ο 85χρονος δεν άκουγε.
Τότε ο 58χρονος προσπάθησε να μπει στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο, αφού ανησύχησε για την υγεία του πατέρα του.
Μπαίνοντας στο σπίτι, δεν αντιλήφθηκε τον πατέρα του που ήταν οπλισμένος, αλλά ούτε και ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε πως ο άνδρας που είχε μπει από το παράθυρο ήταν ο γιος του.
Έχοντας στα χέρια το όπλο, πυροβόλησε δίχως δεύτερη σκέψη και τραυμάτισε σοβαρά το παιδί του.
Μόλις πλησίασε και είδε πως ο άνθρωπος που βρισκόταν πεσμένος στο πάτωμα του σπιτιού του ήταν ο γιος του, ο 85χρονος έπαθε νευρικό κλονισμό.
Η σύζυγος του 58χρονου που τον περίμενε έξω από την πόρτα ακούγοντας τους πυροβολισμούς έντρομη κάλεσε ασθενοφόρο και αστυνομία.
Ο ηλικιωμένος βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και δεν άνοιγε σε κανέναν, ούτε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που είχε φτάσει, ούτε στους αστυνομικούς.
Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα Κυριακής, με μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση άτομα του τμήματος ειδικών αποστολών της ΕΛ.ΑΣ έκαναν έφοδο στο σπίτι του ηλικιωμένου.
Μάλιστα, μέχρι περίπου τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην οικία του, πυροβόλησε 130 φορές!
Ο 85χρονος βρισκόταν ακόμη σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ στη σορό του γιου του θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή.
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 55χρονου που προσπαθεί να βρει τρόπο να εξηγήσει στα δυο μικρά παιδιά της πως χάθηκε έτσι άδικα και ξαφνικά ο πατέρας τους και μάλιστα από όπλο που κρατούσε ο παππούς τους.
Ο 85χρονος πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, ο ηλικιωμένος πυροβόλησε αρκετές φορές, τόσο προς την πλευρά των αστυνομικών, και τραυμάτισε ελαφρά έναν εξ αυτών, όσο και προς αόριστες κατευθύνσεις περιμετρικά του σπιτιού.
Ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.
Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...