Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Δεν είναι ρε ηλίθιε ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά γερμανικό ευρωκυνοβούλιο.





«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο», είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ, αφήνοντας άναυδους τους ευρωβουλευτές.  «Το Κοινοβούλιο πρέπει να σέβεται την προεδρία των μικρών χωρών», πρόσθεσε κοιτώντας με ύφος την περασμένη Τετάρτη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, με αφορμή τη χαμηλή προσέλευση ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση.
Την ώρα που μίλαγε ο Γιούνκερ, η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Το γεγονός ότι περίπου 30 βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα, αρκεί για να δείξει ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό».
Παράλληλα, o Γιούνκερ προειδοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί σε μια συνεδρίαση αυτού του είδους ξανά και πρόσθεσε πως «εάν ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Αγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη».
Οι καυστικές δηλώσεις του Γιούνκερ έκαναν έξαλλο τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι,ο οποίος ζήτησε από τον επικεφαλής της Κομισιόν να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό και να χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα καθώς δεν είναι στην δικαιοδοσία της Κομισιόν να ελέγχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο είναι αυτό που θα πρέπει να ελέγχει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...