Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Οι Τούρκοι χτύπησαν με πυραύλους τους προστατευμένους της Αμερικής.



Ο τουρκικός Στρατός από την περιφέρεια της στην πόλη Κιλίς, στη νότια Τουρκία, εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με δέκα τουλάχιστον ρουκετοβόλα TR-300 Kasirga (κατ'άλλες πηγές χρησιμοποιήθηκαν και Τ-122 Sakarya) τις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται μέσα στο συριακό έδαφος ειδικά στην περιοχή της πόλης Αφρίν η οποία αποτελεί προπύργιο του YPG (Ομάδων Λαϊκής Προστασίας)   και του PUD (Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης), βασικές συνιστώσες ομάδες των SDF που μάχονται στο πλευρό των αμερικανικών δυνάμεων στην Ράκκα και αλλού!
Εκτοξεύθηκαν δεκάδες ρουκέτες, ενώ υπάρχει μία αναφορά για χρήση 20 πυραύλων ATACMS!.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν χθες τη νύχτα και μέχρι αυτή την στιγμή σείεται η περιοχή από τις συνεχείς εκρήξεις, ενώ τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ έχουν συγκεντρωθεί στην μεθόριο. Κτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών, όπλων, ένα κτίριο που χρησιμοποιεί ως αρχηγείο του YPG
Οι κουρδικές ομάδες λαϊκής προστασίας – YPG,  αποτελούν την αιχμή της εκστρατείας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την κατάληψη του οχυρού της Ισλαμικού κράτους, Ράκκα – περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά από το Χαλέπι, όπου οι εντάσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των κουρδικών YPG αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες.
Αναφέρεται ότι η κουρδική YPG, αντιπροσωπεύει απειλή για την ασφάλεια στην Τουρκία, αφού τη θεωρεί οργάνωση παρακλάδι του PKK,  το οποίο αγωνίζεται για εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους εδώ και δεκαετίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα συνειδητοποιησα τα παιχνιδια που παιζονται με τις πυρκαυιες σε παγκοσμια κλιμακα. Ολους μας εχει πονοκεφαλιασει αυτο το θεμα και εχουμε διαβασει ή σκεφτει ενα σωρο θεωριες.

Στην Ελλαδα ξαφνικα εφεραν το θεμα με τους δασικους χαρτες...... χωρις να υπαρξει καποια ενημερωση το γιατι γινεται αυτο.
Η απαντηση ομως ερχεται απο την μακρινη Ινδια και την ειδηση αυτη την περασαν στα ψιλλα!

Τεραστίων διαστάσεων κίνημα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχει αναπτυχθεί στην Ινδία, μία χώρα που έχει πληγεί σε μεγάλο ποσοστό από τα βίαια καιρικά φαινόμενα, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους ανθρώπους.
Την Κυριακή, περισσότερο από 1,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδικασία δενδροφύτευσης που ξεκίνησε με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες
στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Παρισιού, τον Δεκέμβριο του 2015.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, πάνω από 1,5 εκατ. Ινδοί κάθε ηλικίας φύτευσαν περισσότερα από 66 εκατ. δένδρα,
συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο
στην αναμόρφωση των πληγέντων από πυρκαγιές περιοχών,
καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών.

ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ
Σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει αναλάβει η Ινδία από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Παρίσι, θα πρέπει να αυξήσει κατά τουλάχιστον 12 εκατ. στρέμματα τη δασική της έκταση, έως το 2030.

Στην Ελλαδα, ΠΟΣΟ; ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;
ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ και καλα αναμόρφωση των πληγέντων από πυρκαγιές περιοχών,
καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επόμενων γεννεών. σαν αυτες που ελεγε ο Λιακοπουλος, NO HUMAN ZONES?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...