Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η αλητεία τους δεν έχει όρια,





Αντιμέτωπη με τη γραφειοκρατία βρίσκεται η κ. Ρηνιώ Κατσατούρχη, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου μιας ακριτικής βραχονησίδας του Αιγαίου. Να τονίσουμε ότι η Κίναρος είναι ένα από τα νησιά μας που διεκδικεί η Τουρκία.
Η γυναίκα που ασχολείται με την κτηνοτροφία είναι απόγονος της οικογένειας που κρατά το νησάκι εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την γραφειοκρατία και χάνει το επίδομά της και το αίτημα καταβολής από μέρους της ενοικίου. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δύο χρόνια να τους δώσει το επίδομα που δικαιούνται καθώς το βοσκοτόπι το οποίο εκμεταλλεύονται φαίνεται να ανήκει στις τοπικές Αρχές, τους ζητείται επιπλέον να καταβάλουν ενοίκιο γι’αυτό. Η ίδια από την πλευρά της το μόνο που ζητάει είναι το δικαίωμα να παραμείνει στην ακριτική βραχονησίδα. 
Όπως αναφέρει η Ροδιακή ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στον RealFm είπε: 
«Ο γιος της κυρίας Ειρήνης έπαιρνε επιδότηση για την κτηνοτροφική του δραστηριότητα και με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που γίνονται πλέον οι καταβολές αυτές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει να αναρτηθεί, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, είτε τίτλος ιδιοκτησίας, είτε μισθωτήριο συμβόλαιο του τόπου στον οποίο βοσκούν τα ζώα τους» 
και πρόσθεσε:
«Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση», εξηγώντας ότι «Το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει πως όλα αυτά είναι δικά του, οι κάτοικοι αυτών των νησιών οι οποίοι έχουν δικαιώματα πάνω σε αυτά τα νησιά, όπως είναι η οικογένεια της κ. Ειρήνης, δυσκολεύονται να αποδείξουν τις ιδιοκτησίες τους εκεί».
Ο ίδιος δήλωσε ότι «εμείς αναζητούμε τη νομική οδό, να στηρίξουμε οικονομικά τη διαβίωση της κ. Ειρήνης στην Κίναρο με δικούς μας πόρους. Να το πω απλά, να αντικαταστήσουμε την οικονομική απώλεια που έχει υποστεί η κα Ειρήνη και η οικογένειά της, να την αντικαταστήσουμε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...