Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Aπό που αντλεί θράσος η Τουρκία; Μα από τους υποτελείς πολιτικούς μας.


Ποτέ τόσο μεγάλη γελοιότητα δεν χώρεσε σε ένα τόσο μικρό χάρτη! Η εικόνα ήταν όντως φαιδρή. Να βλέπεις ένα παραλληλόγραμμο που… ενώνει δύο χώρες από το πουθενά. Η Τουρκία απέκτησε ΑΟΖ με τη Λιβύη, σε λίγο και με τις…Φιλιππίνες όπως δικαίως το διακωμώδησαν στα κοινωνικά δίκτυα. Γελάσαμε, δεν λέω. Αλλά όσο…κωμικοτραγικά μοιάζουν τα σχέδια του Ερντογάν άλλο τόσο επικίνδυνα είναι στην πραγματικότητα. Ίσως πιο επικίνδυνα από ποτέ  τουλάχιστον για τα τελευταία 40 χρόνια. Σε αυτό το σκηνικό εάν προσθέσουμε και το διεθνή παράγοντα που ποτέ δεν ήταν χειρότερος τότε έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε! Από τη μια ο «μην με παίρνεις σοβαρά» Τραμπ, από την άλλη «κάνω πάλι μεγάλο το ξανθό γένος» Πούτιν και κάτι…μουτσοντρίγκοι τύπου Μπόρις Τζόνσον κάνουν το μείγμα εκρηκτικό.

Είναι γνωστό ότι ο  Δένδιας στο Bloomberg μίλησε για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και ότι τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα το απέκρυψαν και το αποκρύβουν ενώ είναι σημείο αιχμής για όσα λέχθηκαν και απο άλλους καλλιεργητές αυτής της ιδέας μετέπειτα, όπως Μπακογιάννη, Γεωργιάδης κλπ
Είναι αφελές για να μην πούμε τίποτα άλλο να πηγαίνεις σε ένα διεθνές δικαστήριο (η Ελλάδα επί Κοτζιά δήλωσε στον ΟΗΕ πως δεν αποδέχεται κανένα διεθνές δικαστήριο για την επίλυση καμμίας διαφοράς για οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών, απεκρύβη και αυτό απο τους πατριώτες) όπως θέλει η Μπακογιάννη η γνωστή μαγείρισσα από την Κρήτη με συνυποσχετικό σε περιουσιακό στοιχείο που σου ανήκει!

Η Ελλάδα έχει και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα που δεν έχει οριοθετήσει ούτε με την Κύπρο, προφανώς με υποταγή στα ΜΟΕ που συμφωνεί διαχρονικά με τη Τουρκία, χωρίς να ξεχάσουμε τα μνημόνια τύπου Παπούλια, την Συμφωνία του Ελσίνσκι και άλλες που ακολούθησαν απο το Σημίτη. Που ακούστηκε μια χώρα να υπογράψει συνυποσχετικό ότι θα συμφωνήσει σε ότι αποφασίσει ένα διεθνές δικαστήριο, για κυριαρχικό της δικαίωμα που επι χρόνια υποταγμένα δεν εξασκεί.

Όσο για τις γελοιότητες πως θα μας σώσουν οι Εβραίοι,οι Αιγύπτιοι, ο Χαφτάρ,και οι πάσης φύσεως Αγγλοι, Γάλλοι ,Πορτογάλοι,θυμίζει πως κάποτε περιμέναμε το ξανθό γένος που... έγινε σύμμαχος των Τούρκων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...