Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Μάκη...Μαμ... κακά... και νάνι.


Πολύ μπλα-μπλα, και τσιτσί τίποτα.
Ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» αναφερόμενος στην μεγάλη ένταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «και προφανώς απαιτείται η ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρέπει να χρησιμοποιηθούν και αμυντικά μέσα για την αποτελεσματική υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».
Τονίζει την σημασία διατήρησης ανοιχτών διαύλων εφόσον η καταρχήν προσπάθεια συνίσταται στην αποφυγή κλιμάκωσης μιας σύγκρουσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα οτι «Τελικά εμείς έχουμε την ευθύνη για την υπεράσπιση των συνόρων μας, των δικαιωμάτων μας, των συμφερόντων μας».  

Ο Βορίδης διατυπώνει την συμφωνία του με όσα είπε ο Α. Σαμαράς για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, εγκαλεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια επιβολής «στο δημόσιο χώρο της αριστερής πολιτικής ορθότητας» και σημειώνει ότι «είναι άνθρωποι που έχουν εισέλθει παράνομα και παραμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Δεν παραβίασαν ασήμαντες τυπικές διατάξεις αλλά τον νόμο που ρυθμίζει τον τρόπο εισόδου και παραμονής αλλοδαπών στην επικράτεια, άρα είναι παράνομοι με σκοπό να μεταναστεύσουν λαθραία, άρα είναι λαθρομετανάστες. Ούτε ξενοφοβική είναι η διατύπωση, ούτε ρατσιστική: δεν συνδέεται με τη φυλή κάποιου ή με την εθνικότητά του ή με το χρώμα του δέρματός του παρά μόνο με τη συμπεριφορά του απέναντι στον νόμο».



Με ανατολίτικο “ευφυολόγημα” οι Τούρκοι προσπαθούν να ακυρώσουν τη μισή Ελλάδα. Προσπαθούν να την ακρωτηριάσουν. Δέν υφίσταται, λένε, ελληνική εδαφική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά. Δεν έχουν επήρεια τα νησιά. Δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Δεν έχουν ΑΟΖ. Δεν έχουν τίποτα. Η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελλόριζο/Μεγίστη και πάει λέγοντας. Και τώρα, μαθαίνουμε, δεν έχει επήρεια ούτε η Κρήτη. Τα ελληνικά νησιά είναι για τους Τούρκους ανύπαρκτα. Είναι φαντάσματα. Σε λίγο θα τους ακούσουμε να λεν πως και η Πελοπό-νησος είναι νησί, χωρίς και αυτό με επήρεια στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...