Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ο εχθρός είναι ήδη εντός των τειχών.


Η κερκόπορτα είναι ανοικτή.

Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, που δέχονται και τις μεγαλύτερες λαθρομεταναστευτικές ροές, είναι τραγική.
Ουσιαστικά, τα νησιά έχουν χαθεί. Το ελληνικό κράτος δεν έχει κανέναν έλεγχο πλέον, οι ελληνικοί νόμοι δεν ισχύουν εκεί. Μιλιούνια λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι, κάνοντας ό,τι τους κατέβει και προφανώς περιμένοντας την ημέρα που θα πάρουν και τυπικά τον έλεγχο του ελληνικού εδάφους. Διότι με τις ελληνικές αυτοκτονικές πολιτικές στο θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, όπως έλεγε και η διαφήμιση.
Σαν τα μυρμήγκια πηγαινοέρχονται στο Βαθύ ολημερίς και ολονυχτίς οι κάτοικοι του hot spot, που βρίσκεται στα 300 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Στα ΑΤΜ δεν μπορείς να πλησιάσεις σε κανένα νησί. Όλη την ημέρα δεκάδες λαθρομετανάστες είτε περιμένουν να βγάλουν λεφτά είτε περιμένουν αυτόν που θα βγάλει λεφτά, να τον περιποιηθούν καταλλήλως.
Έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο φωτογραφίες από τα μηχανήματα σε πολιορκία. Τα ίδια και στη Μυτιλήνη. Αμανέδες στη διαπασών μέρες Χριστουγέννων, επεισόδια, τρομοκρατία, κόσμος κλειδωμένος μέσα στα σπίτια του, ουρλιαχτά, καταστροφές, πλιάτσικο.
Σεβασμός μηδέν στον τόπο που τους φιλοξενεί. Φωτογραφίες στο διαδίκτυο δείχνουν στη Σάμο λαθρομετανάστες να κουβαλούν ολόκληρο νοικοκυριό στον δρόμο πρωί, καναπέδες, πολυθρόνες, ηλεκτρικές συσκευές. Έχουν ρημάξει τα σπίτια. Φωτογραφίες με κατεστραμμένους και καταπατημένους ελαιώνες, μαντριά με σφαγμένα ζώα, σπασμένα και λεηλατημένα αυτοκίνητα. Ο νόμος δεν ισχύει σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής (για πόσο ακόμη;) επικράτειας.
Οι ΜΚΟ έχουν γίνει κράτος εν κράτει. Όπου παρανομία, καταπάτηση και ασυδοσία, τσουπ και μια ΜΚΟ, αλλοδαπής συνήθως προέλευσης, Danish, Norvegian, Dutch, να μας πει τι θα κάνουμε στον τόπο μας. Και γιατί όχι; Αφού χαίρουν της προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία δρα ως άλλη κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα.
Ο ύπατος κ. Λεκλέρ έχει προαχθεί σε υπερκομματικό αγά στην Ελλάδα και συντονίζει τον εποικισμό της μια χαρά. Δεν θέλει ο ύπατος κλειστά κέντρα κράτησης; Να τα αφήσουμε ορθάνοιχτα, να κυκλοφορούν ελεύθεροι δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, να κλειστούν οι κάτοικοι στα σπίτια τους. Δεν θέλει ο ύπατος να μένουν σε hot spots; Να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος διαμερίσματα για τους παράνομα εισελθόντες, να έχουν όλα τα κομφόρ.
Δεν θέλει ο ύπατος να απευλαύνονται; Να μην απελαύνονται. Μισή απέλαση δεν έχουν κάνει. Μόνο βάζουν παρανόμους μέσα στη χώρα αβέρτα. Μετά το φιάσκο της δήθεν «ανακούφισης» των νησιών με τη μεταφορά λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα ανακοινώθηκε η δημιουργία επιπλέον δομών στα νησιά.
Για να γίνει αντιληπτό τοις πάσι ότι τελικά το σχέδιο είναι ο εποικισμός του τόπου απ’ άκρη σ’ άκρη. Παρά τις αντιδράσεις των Ελλήνων. Σήμερα εδώ, αύριο παντού. Και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου
Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne



ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
27-28/12/2019


Συνολικά 362 λάθρο αποβιβάστηκαν από 10 βάρκες.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...