Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Μόνο ένας Μητσοτάκης ξέρει να παραχωρεί έτσι γλυκά.


Επικίνδυνες εθνικά θέσεις  εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης αναφορικά με τις διαφορές με την Τουρκία.  Μιλώντας στο «Βήμα», έκανε λόγο για προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και τις «θαλάσσιες ζώνες» εννοώντας την ΑΟΖ.
Επισημαίνει ότι αν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί την προτιμότερη επιλογή, με αντικείμενο τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα αυτά μετά τις χθεσινές 98 παραβιάσεις και τις μαζικές υπερπτήσεις πάνω από 7 νησιά της τουρκικής Αεροπορίας.
Παράλληλα δε είπε ότι σε περίπτωση ενός "θερμού' επεισοδίου, -ενός επεισοδίου που τόσο ο ίδιος όσο και ο σύμβουλός του Εθνικής Ασφάλειας έχουν... αποκλείσει, τότε χαμένοι θα είναι και οι δύο και η Ελλάδα και η Τουρκία. 


 

Την μισή Ελλάδα την «παραχώρησε» με οικονομικούς όρους  ο πατέρας του, και αυτός δίνει την υπόλοιπη μέσω Χάγης.

Μέχρι που να γίνει πρωθυπουργός ο γιός του «καθάρματος» του ’65 (εκ του λαϊκού συνθήματος της εποχής «Μητσοτάκη κάθαρμα), 2.861 «προσφυγάκια» έμπαιναν στην Ελλάδα σ’ ένα τρίμηνο! Τώρα που έγινε πρωθυπουργός, τόσοι μπαίνουν σ’ ένα μόνο νησί – και μάλιστα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που αφορούν την Λέσβο, το πρώτο 20ήμερο του Δεκεμβρίου έφτασαν στις ακτές του νησιού 79 Βάρκες και 2861 «προσφυγάκια», ενώ οι «αιτούντες άσυλο» 20.835 αιτούντες άσυλο βρίσκονται σε όλο το νησί φτάνουν επισήμως τους 20.835!
Άλλοι τόσοι και παραπάνω βρίσκονται συνολικά στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Αυτό μόνο ένας Μητσοτάκης μπορούσε να το «πετύχει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...