Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Το τέταρτο ράιχ είναι εδώ.

Μια απίστευτη καταγγελία γίνεται τις τελευταίες ώρες μέσω αναρτήσεων, περί πολτοποίησης του κατασχεμένου στοκ βιβλίων που βρισκόταν στις αποθήκες των εκδόσεων Γαβριηλίδη από τις πιστώτριες τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο κινηματογραφιστής και συγγραφέας Νίκος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χριστόφορος Κάσδαγλης αναφέρουν:

Πρόκειται σίγουρα για μία από τις πιο αποτρόπαιες ειδήσεις των ημερών: Αν ισχύει η σχετική πληροφορία που δημοσιεύτηκε στο facebook (και από ό,τι φαίνεται ισχύει) οι πιστώτριες τράπεζες πολτοποίησαν όλο το απόθεμα βιβλίων που είχαν στις αποθήκες τους οι εκδόσεις Γαβριηλίδη! Χωρίς να συνεννοηθούν με τους κληρονόμους του εκδότη, ούτε με τους συγγραφείς των βιβλίων. Χωρίς να τους περάσει καν από το μυαλό να τα διαθέσουν σε δημόσιες και σε σχολικές βιβλιοθήκες, να τα πουλήσουν έστω, να τα διασώσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

«Όταν τα βιβλία καίγονταν»: Αυτό ήταν το αφιέρωμα της Ντόιτσε Βέλε για την Γερμανία του 1933 όπου ναζί φοιτητές συγκέντρωναν βιβλία και τα έκαιγαν. Ήταν ένας προπομπός του Ολοκαυτώματος.

Ερχόμαστε στην Ελλάδα του 2021. Τράπεζες κατάσχουν εκδοτικό οίκο και αντί να διανείμουν τα βιβλία, να έρθουν σε επαφή με τους συγγραφείς για να τα αγοράσουν σε μία λογική τιμή, τα πολτοποιούν!

Τότε τα τανκς, σήμερα τα banks. Η πρωτοφανής διολίσθηση μίας κοινωνίας σε έναν ιδιότυπο μεσαίωνα, όπου ο πολίτης μετατρέπεται σε δουλοπάροικο και η – υποτίθεται – δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία σε φεουδάρχη.

 

Καταγγελία για πολτοποίηση από τράπεζες, του στοκ βιβλίων των εκδόσεων Γαβριηλίδη


Ντροπή: Στην Ελλάδα του 2021 τραπεζίτες πολτοποίησαν βιβλία εκδοτικού οίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...