Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΜΠΟΡΟΙ : η πενία τέχνας κατεργάζεται .


Η καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών προς τους δικαιούχους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων έχει «φρενάρει» τελείως την αγορά ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Αρχικά έχουμε την κατηγορία των επαγγελματιών για τους οποίους το όχημά τους αποτελεί εργαλείο για την δουλειά τους και από την στιγμή που το απέσυραν δεν μπορούν να δουλέψουν με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραστικά ή εντελώς τα έσοδά τους. Όσοι βέβαια από αυτούς έχουν λάβει και τραπεζικό δανεισμό νιώθουν τη θηλιά των τραπεζών να σφίγγει ακόμη περισσότερο.


Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι ιδιώτες κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων οι οποίοι χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες. Η πρώτη αφορά εκείνους οι οποίοι απέσυραν το παλιό τους ΙΧ και δεν έχουν σκοπό να το αντικαταστήσουν και υπολόγιζαν πως με τα χρήματα της απόσυρσης θα εξοφλούσαν κάποιες άλλες οφειλές που έχουν.
Η δεύτερη αφορά εκείνους οι οποίοι ….


απέσυραν το αυτοκίνητό τους και περίμεναν, εντός 11 ημερών όπως ορίζει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, να εισπράξουν τα χρήματά τους ώστε να προβούν στην αντικατάστασή του με κάποιο καινούριο ή μεταχειρισμένο. Όμως η συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών έχει μείνει χωρίς αυτοκίνητο εδώ και αρκετό καιρό και όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι από τις εφορίες θα πρέπει να ξαναπεράσουν σε τουλάχιστον 10 ημέρες!
Από την άλλη οι Εισαγωγείς και έμποροι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναστρέψουν το κλίμα στην αγορά με προσφορές. Οι εισαγωγείς έχουν ήδη προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω καθώς οι περισσότερες εταιρείες ήδη παρέχουνπροσφορές οι οποίες περιλαμβάνουν επιπλέον χρηματικές εκπτώσεις, δωρεάν σέρβις, αξεσουάρ, κ.ά.
Από την άλλη μεριά οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξαιτίας του μεγάλου αριθμού οχημάτων που έχουν με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/12/2004 τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο μέτρο της απόσυρσης προχώρησαν και εκείνοι ένα βήμα παραπάνω. Ειδικότερα πληθαίνουν συνεχώς οι εμπορίες μεταχειρισμένων οχημάτων οι οποίες αφαιρούν το όφελος της απόσυρσης στα οχήματα που έχουν στις εκθέσεις με μοναδική απαίτηση να τους μεταβιβάσουν οι κάτοχοι των παλαιών ΙΧ την άδεια στην επιχείρηση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση καθώς με την συγκεκριμένη ενέργεια κάποιος έμπορος αποκτά το παλιό ΙΧ που μπορεί να το αξιοποιήσει όπως εκείνος νομίζει ενώ από την άλλη ο κάτοχος του παλιού οχήματος αποκτά ένα πολύ πιο νέο όχημα καταβάλλοντος ελάχιστα επιπλέον χρήματα από εκείνα που ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση της απόσυρσης τα οποία υπολογίζονται από περίπου 1.000 ευρώ για ένα όχημα 8ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...