Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ευτυχίσαμε να δούμε και αυτό. Ο Πάγκαλος να ..υμνεί τον …Σαμαρά.



Ο  Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Στα άκρα», είπε ότι η χώρα χρειάζεται έναν ηγέτη σαν τον Περικλή του Χρυσού Αιώνα της αρχαίας Αθήνας. Δεν μας είπε όμως ποιος θα κάνει την…. Ασπασία, γιατί αυτός είναι πολύ χοντρός για αυτόν τον ρόλο.

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα βέλη του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας η δημοκρατική παράταξη δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπείται με... 12%.

«Εγώ θεωρώ ότι η δημοκρατική παράταξη δεν εκφράζεται από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, επομένως πρέπει να βρεθεί μία ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα ενώσει..., γιατί η δημοκρατική παράταξη δεν είναι 12%, αλλά η μισή χώρα», είπε .

Επίσης πλέκει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά («όλοι μαζί του, είναι η τελευταία ικμάδα σοβαρότητας», λέει), αποκαλεί γελοίο τον Αλέξη Τσίπρα και δεν διστάζει να προτείνει να σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή αλλά και συνιστώτες του Σύριζα ότι, αν συνεχίσουν τους τραμπουκισμούς, θα τεθούν εκτός νόμου!
Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής (στον Κωνσταντίνο Ζούλα) κάνει κολοτουμπα και υποστηρίζει ότι πρέπει να μπουν αμέσως στην κυβέρνηση ο Βαγγέλης Βενιζέλος (ως υπουργός Ανάπτυξης) και ο Φώτης Κουβέλης(ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και χαρακτηρίζει «κουτοπονηριές» και «φτηνές υπεκφυγές» τα όσα υποστηρίζουν για να στηρίξουν το όχι τους.
Ιδιαίτερα καυστικός είναι για την πορεία του ΠΑΣΟΚ («τα στελέχη έχουν χάσει τον μπούσουλα», λέει) και για τον ίδιο τον Βενιζέλο, καθώς σημειώνει ότι πρώτη φορά ζει στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα «όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας».
Όσο για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ είναι απαξιωτικός για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
(«Αν τον έβλεπα» -αναφέρει -»θα του έλεγα ‘ποιος είσαι εσύ για να επιλέξεις τα πρόσωπα και με τι κριτήρια εξαίρεσες κάποιους»;

Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι δε στρέφει τα βέλη του και κατά του Βενιζέλου, επισημαίνοντας ότι δεν του είπε τίποτα για τη λίστα, παρότι ήταν ο ίδιος που πήγε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Ελβετία.
«Η πρόεδρος της χώρας μου είπε ‘εμείς ονόματα δεν σας δίνουμε, διότι δεν έχουμε δώσει ποτέ σε καμία χώρα’. Πρόσθεσε, όμως, ‘μπορούμε -αν εσείς μας υποδείξετε τα πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένα παρανομήσει- να τους πούμε είτε να πληρώσουν τους φόρους τους στην Ελλάδα είτε και να υπερφορολογηθούν στην Ελβετία’.
Αν, λοιπόν, γνώριζα την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ θα έκανα το αυτονόητο. Θα τους έδινα ένα αντίγραφο και θα τους έλεγα ότι ‘η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θέλετε’, για να πετύχω την πιο επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα.
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ακόμη και η πρόταση που μου έκαναν οι Ελβετοί ποτέ δεν προχώρησε από την πλευρά μας. Και σημειώστε ότι ενημέρωσα τότε και τον κ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου, αλλά ουδέποτε έπραξαν κάτι ή έστω μου μίλησαν για την ύπαρξη της λίστας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...