Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Γιατί δεν περιλαμβάνει ούτε ένα γνωστό πολιτικό κλεφταρά η περιβόητη λίστα;



Μήπως τελικά η φερόμενη λίστα Λαγκάρντ είναι ένα κατασκευασμένο παρακρατικό προπέτασμα καπνού και μία καλοστημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού από την ουσία που είναι πως όλοι, μα όλοι οι πολιτικοί τα έχουν αρπάξει, άλλος λίγα, και άλλος πολλά ;

Την ίδια στιγμή που κυκλοφορούν ακόμη ανενόχλητοι σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό οι ηθικοί και πρακτικοί αυτουργοί αλλά και οι άμεσα εμπλεκόμενοι της υπόθεσης ΛΑΓΚΑΡΤ , η πιάτσα βοά πως εάν τελικά θα την ΄΄πληρώσουν΄΄ κάποιοι, αυτοί θα είναι στην καλύτερη περίπτωση οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Το ουσιαστικό όμως είναι πως  η πολυδιαφημισμένη  λίστα, που κυκλοφορεί ήδη και ΄΄καίει΄΄ ονόματα και ονόματα ΔΕΝ είναι η πραγματική λίστα. ΔΕΝ είναι η λίστα, που η γαλλική πλευρά έστειλε στην Αθήνα ΜΕΣΩ της ΕΥΠ και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι αυτή, που θα μπορούσε πραγματικά να βάλει φωτιά στο πολιτικό και επιχειρηματικό σκηνικό.

Με τη δημοσιοποίηση όμως της λίστας hot dog το ενδιαφέρον και η προσοχή του κοινού επιχειρείται να στραφεί σε λάθος πρόσωπα και εν πάση περιπτώσει μακριά από αυτά που η γαλλίδα πρώην υπουργός είχε στην κατοχή της. Σε μία τόσο πονηρή συγκυρία δίνονται στο πόπολο ονόματα μάλλον άσχετα, πρόσωπα που στην πορεία θα αποδειχθεί ότι δεν είχαν εμπλακεί με την υπόθεση και που το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή δεν θα αποφέρει ούτε καν ψιχία στο δημόσιο ταμείο.
   Περιλαμβάνεται το όνομα έστω ενός από τους τρεις πολιτικούς που εδώ και εβδομάδες ακούγονται μετ΄επιτάσεως; ΟΧΙ!.
   Περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι αποδεδειγμένα (και κατά δήλωση τους) είχαν καταθέσεις στην συγκεκριμένη τράπεζα; ΟΧΙ!
    Ονόματα χρηματιστών και ανθρώπων που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων αναφέρονται; ΟΧΙ!
    Ονόματα σημαινόντων παραγόντων, μεγαλοδημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης (αρκετοί από τους οποίους έχουν...χρεωθεί στο λόμπυ της δραχμής) περιλαμβάνονται στη φερόμενη λίστα Λαγκάρντ; ΟΧΙ!.
    Τι στο καλό ονόματα είναι, λοιπόν αυτά, που έχουν βγει στην πιάτσα και που τα περισσότερα είτε διαψεύδουν είτε έχουν απολύτως νόμιμα καταθέσεις στο εξωτερικό. Και, που μάλιστα καλύπτονται από τα ΄΄πόθεν έσχες΄΄ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...