Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τους συνέλαβαν για να.. αφεθούν ελεύθεροι.



Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς...οι υπεύθυνοι για τους χαχόλους των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER, οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης.
Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών και που ένας …"θεός" ξέρει ποιοι κρύβονται από πίσω τους, για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται, ότι η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους, ήταν για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται δεν απέδιδαν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλέπονταν από τις συμβάσεις τους για την εμπορία ρεύματος.
Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ βρέθηκαν λογαριασμοί και offshore εταιρείες σε Ελβετία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κόνγκ και Κύπρο.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα προκειμένου να απολογηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...