Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΞΕΦΤΊΛΑ. Σε ειδικό λογαριασμό η επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης.



Προκειμένου να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές!
Εάν το δημοσίευμα επαληθευθεί και συνήθως τα δημοσιεύματα του Spiegel επαληθεύονται, μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα: θα πάρουν τα χρήματα απ΄τη μια τους τσέπη θα τα βάλουν στην άλλη και θα στείλουν στην Ελλάδα το λογαριασμό! Ούτε σεντ στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας..
Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. Ανεπισήμως, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί: η επόμενη δόση του δανείου θα καταβληθεί στην Αθήνα, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Μάλιστα... προκειμένου να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα λοιπόν με το Spiegel, η επόμενη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο εντός του Νοεμβρίου θα μπει σε ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό, κάτι που προωθείται όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από τη Γαλλία.
Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει.
Παράλληλα, Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν να βελτιώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα. Ως παράδειγμα αναφέρεται η ενίσχυση του ρόλου του υπουργού Οικονομικών έναντι των υπόλοιπων μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και η αποστολή περισσότερων υπαλλήλων από άλλα κράτη για να προσφέρουν βοήθεια.

Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε όλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...