Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέλαβαν τον Λιακουνάκο



Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«28-9-2015. Βραδινές ώρες σήμερα συνελήφθη στο Π. Ψυχικό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Δ.Α.Α, 67χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας με ένταλμα σύλληψης ανακριτού, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καταχραστών του δημοσίου χρήματος, δωροδοκία υπαλλήλων και άλλα αδικήματα»

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, η οποία ερευνά τις προμήθειες των ραντάρ «Ερικσον». Της σύλληψης είχε προηγηθεί έρευνα από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και την εντολή γι' αυτή την έρευνα είχε δώσει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Η ποινική δίωξη σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου είναι σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.
Ο Θωμάς  Λιακουνάκος, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΧΟΝ, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να διακίνησε για την προμήθεια των τεσσάρων ραντάρ από την εταιρεία «Ερικσον» το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ. Τελικοί αποδέκτες των χρημάτων αυτών ήταν σύμφωνα με πληροφορίες οι νυν κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες για άλλες υποθέσεις εξοπλσιτικών Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και το άλλοτε δεξί του χέρι Γιάννης Σμπώκος.
Η υπόθεση αυτή, δηλαδή η προμήθεια των τεσσάρων ραντάρ μέσω της εταιρείας ΑΧΟΝ είχε ερευνηθεί από τον επίκουρο εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Μετά το πέρας της έρευνας, σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κ. Βασιλική Μπράτη, η οποία και εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία.
Το ένταλμα εκτελέστηκε και ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να οδηγηθεί άμεσα ενώπιον της ανακρίτριας.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση αυτή πρώην στέλεχος της «Ερικσον», - όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» - με καταθέσεις τους στις αρμόδιες αρχές είχε ρίξει φως στην υπόθεση των εξοπλιστικών και των «ωφέλιμων πληρωμών» από την ώρα που οι μίζες έφευγαν από τα ταμεία της Ericsson στη Σουηδία για να διοχετευτούν σε κρατικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα μέσω τραπεζών στην Ελβετία και αλλού.
Σε βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.




«Μαζί του συνελήφθη και ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και αντιπρόσωπος της SAAB, Χρηστος Τούμπας, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι δωροδόκησε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Α.Κάντα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...