Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η cia Αναγνωστοπουλου δηλωνει….. Το δημόσιο είναι κατεξοχήν κοσμικό και ανεξίθρησκο.



Την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία προανήγγειλε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» εξέφρασε την άποψή της ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.
«Δεν μπορεί να πρέπει να υπογράφει κάτι σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.
Στις δηλώσεις που έκανε, πάντως, η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται την Εκκλησία, αλλά -όπως σημείωσε- υπάρχει κι ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία.
«Το να σέβεται κανείς την Εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με τον δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος», είπε και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε τη θρησκεία, την Εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...