Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ζελένσκι επιβραβεύει την ναζιστική «Εντελβάις

Στην ονομασία μονάδας του Ουκρανικού στρατού σε «Ταξιαρχία Έντελβάϊς» προχώρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ξεπερνώντας κάθε όριο στην εξύμνηση των Ναζί από την Ουκρανική κυβέρνηση και επιβεβαιώνοντας ότι οι ναζί δεν είναι απλά μέρος του στρατού της Ουκρανίας, αλλά και επίλεκτο τμήμα του, ο οποίος εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται από τους ΝΑΤΟικούς. 

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ουκρανικής προεδρίας, η 10η Ανεξάρτητη Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού των ουκρανικών δυνάμεων ονομάζεται πλέον «10η Ανεξάρτητη Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού Έντελβάϊς», ως αναγνώριση της δράσης της...

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι βράβευσε την συγκεκριμένη μονάδα «για την ανδρεία της στο πεδίο της μάχης» ονοματίζοντας την σαν την διαβόητη Ταξιαρχία Ορεινών Καταδρομών Έντελβάϊς της ναζιστικής Βέρμαχτ! Το σήμα της μάλιστα με το ομώνυμο λουλούδι είναι ίδιο με αυτό της ναζιστική μονάδας, την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος και οι Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, θεωρούν ως μοντέλο και πρότυπο το οποίο πρέπει να τιμούν και να διαιωνίζουν το όνομά της!!!

Η 1η ορεινή μεραρχία της ναζιστικής Γερμανίας ήταν αυτή που κατέγραψε τις μεγαλύτερες σφαγές και θηριωδίες κατά των άμαχων Ελλήνων.
Ήταν η διαβόητη ομάδα που είχε αιματοκυλίσει την Ήπειρο και Βόρειο Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Κεφαλλονιά (η σφαγή της ιταλικής μεραρχίας Aqui) και τα χωριά Μουσιωτίτσα, Kομμένο Άρτας, Λιγκιάδες Ιωαννίνων, Παραμυθιά.
Υπάρχουν εκατοντάδες αποδεδειγμένα εγκλήματα πολέμου και από τις δύο ναζιστικές ομάδες Edelweiss.

 Η Ταξιαρχία Εντελβάις της ναζιστικής Βέρμαχτ, της οποίας το έμβλημα φέρουν πλέον Ουκρανοί στρατιώτες, είναι άμεσα «συνδεδεμένη» με την Ελλάδα: Στις 25 Ιούλη 1943, πραγματοποίησε το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων δολοφονώντας 153 ανθρώπους. Επίσης στις 16 Αυγούστου 1943, η Ταξιαρχία Εντελβάϊς κατέστρεψε ολοσχερώς το Κομμένο Άρτας και εκτέλεσε 317 κατοίκους του. Η Εντελβάϊς, ανέλαβε την δολοφονία των 5.200 Ιταλών στρατιωτών της Μεραρχίας «Acqui», το Σεπτέμβρη του 1943 στην Κεφαλλονιά, αλλά και την εκτέλεση των αξιωματικών της ιταλικής Μεραρχίας «Perugia» στην Αλβανία. Η δολοφονική δράση της Εντελβάις στην Ελλάδα «ολοκληρώθηκε» με το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων Ιωαννίνων την 1η Οκτώβρη 1943 και την δολοφονία των 92 από τους 96 κατοίκους του. Τα εγκλήματα της Εντελβάις, συνεχίστηκαν στην Γιουγκοσλαβία, ενώ το 1945 τα υπολείμματά της παραδόθηκαν στους Αμερικανούς στην Ουγγαρία.
 

Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν το δικό τους «Edelweiss»…


2 σχόλια:

Δημήτρης Πύρρος είπε...

Οφείλω να αποδώσω μέγιστη τιμή για το άρθρο σου, ειλικρινά διάβαζα για Αζοφ και δεξιό τομέα που αιματοκύλισαν την ανατολική ουκρανία και προφανώς και το ελληνικό στοιχείο,οι ελληνες που ζούσαν στην Οδησσό κλπ πέρασαν τα πάνδεινα από τους ναζί ουκρανούς, διάβασα και δεν το πίστευα ότι τα ναζιστικά τάγματα ο Ζελένσκι τα ενσωμάτωσε μετά το πραξικόπημα στο στράτευμα ως αναπόσπαστο μέρος, αλλά και εντελβάις; οι ουκρανοί μάλλον επιζητούν την αποναζιστικοποίηση και ο Πούτιν θα καθαρίσει το τοπιο αυτό που έπρεπε να το κάνει το 1945 ο Στάλιν

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά αυτοί είναι ...καλοί ναζί, σωστά; Γι' αυτό συνομιλούν και με το Γισραϊέλ.

Άει στα κομμάτια με τα καθεστωτικά παραμύθια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...