Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ηρθε η Μπάρμπαρα

BARBARA! Τηλεργασία στο Δημόσιο την Δευτέρα και κλειστά τα σχολεία...

 Κλειστά σχολεία και εμπορικά καταστήματα στην Αττική

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΦΤΑΚΗ ΕΩΣ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ. ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ– ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

 

ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ: ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΣΤΕΡΕΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΨΥΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

 

Στα «λευκά» ο Βόλος και το Πήλιο, χιονοπτώσεις και στις Σποράδες (φωτογραφίες+βίντεο)./Θεσσαλονίκη: Χιονίζει και στον Χορτιάτη (video)./Στα… λευκά η Χαλκιδική-30 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Κ. Μακεδονία./Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία λόγω ανέμων./Έντονος παγετός, συνεχής ρίψη αλατιού..

 

Κλειστά τα δικαστήρια αύριο και μεθαύριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα

 

Mία συνηθισμένη κακοκαιρία που την έλεγαν «Μπάρμπαρα»:

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χιονίζει τον Φεβρουάριο ; Τι άλλο θα δούμε ?

Ανώνυμος είπε...

Αποκρουστική η πλήρης μετάθεση ευθυνών του κράτους στον πολίτη, που ζούμε. Βρέχει, χιονίζει, κάνει κρύο, κάνει σεισμό, πλημμύρα, τα πάντα πλέον είναι μια ατομική ευθύνη με το κράτος σε ρόλο σκατόψυχου ξερόλα θείου "Σας ταλεγα, δεν σας τάλεγα".
Αστεία βέβαια και η των πολιτών (όλων μας) συνεχής επίκληση "που είναι το κράτος", ακόμη και στα πιο προφανή και αυτονόητα της καθημερινότητας. Ως βρέφη να περιμένουμε κάποιον να μας σκουπίσει τα σαλάκια, γλυκομιλώντας μας.
Το μόνο σημείο όπου συναντιόμαστε; Στην αμοιβαία πεποίθηση πως ο "άλλος" είναι ανίκανος. Ο πόλιτης να φροντίσει τον εαυτό του, το κράτος (δηλαδή ο θεσμός των πολιτών) να φροντίσει για αυτόν. Μια χώρα δηλαδή που επιβεβαιώνεται στο ότι "λιγοστά γίνονται ως κοινή προσπάθεια".
Η δραματουργία όμως; Α, εκεί πρωτεύουμε. Ολολυγμοί τηλεοπτικοί πολιτών, κατάρες, κραυγές και τραγουδάκια, αλλά και από πλευράς κρατικών λειτουργών μια απίθανα κωμική συμπεριφορά Μόντι Πάιθον. Οπου με σοβαροφάνεια μας διαβεβαιώνουν πως "θα ληφθούν μέτρα", πως θα "λάμψει η αλήθεια", πως θα "αποδοθούν ευθύνες" πως ο "κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος".
Τελευταίος φερετζές; Το 112 που μας στέλνει ως μήνυμα αυτό που ξέρουμε εδώ και μια εβδομάδα. Πως θα χιονίσει. Καταχείμωνο. Επικοινωνία ηλιθίων, εικόνα από ασπρόμαυρη ταινία "λεμονάδα έχετε"; "από λεμόνια;".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...