Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Πάει το πλεονέκτημα με τα Rafale;

Είναι γνωστή η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν η πραγματικότητα τη συναντά, τότε να επιχειρεί με επικοινωνιακή διαχείριση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η σημερινή πανηγυρική ανακοίνωση του  Μητσοτάκη  δεν είναι τίποτε άλλο από «χάντρες στους ιθαγενείς».

Η «ευφορία» που εξέφρασε στην κάμερα είναι ουσιαστικά ο φερετζές μίας πρωτοφανούς εθνικής μειοδοσίας η οποία φέρει την υπογραφή του. Η περιβόητη «Διακήρυξη των Αθηνών», άνοιξε την κερκόπορτα ώστε η Τουρκία να εμφανιστεί ως ειρηνοποιός στο Αιγαίο, με την σφραγίδα του. Ηπροδοσία της  κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι η Τουρκία θα πάρει τα αεροσκάφη που της έχουν υποσχεθεί οι Αμερικανοί πολύ πιο σύντομα από τη στιγμή που θα προμηθευτούμε εμείς τα F-35. Ακόμη κι αν τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα, το πρώτο αεροσκάφος δεν αναμένεται πριν από το 2028. Η εξέλιξη του προγράμματος των F-35 προβλέπει την παράδοση του τελευταίου αεροσκάφους το 2033. Μέχρι τότε τα τουρκικά αεροσκάφη θα έχουν εκτελέσει πολλές ώρες πτήσεων, χωρίς τον φόβο των ελληνικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας, αποδυναμώνοντας όλον τον αγώνα του ελληνικού λόμπι , ο οποίος απαγόρευε την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, έχοντας ως κύριο επιχείρημα την επιθετικότητα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Με την στάση του, τόσο κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη και την «αδερφική» συνάντηση του με τον Ερντογάν, όσο και με την «Διακήρυξη των Αθηνών», πρόδωσε κυριολεκτικά τον αγώνα ομογενών και φιλελλήνων των ΗΠΑ . Η αμερικανική βοήθεια  την οποία «διαφημίζει» στο διάγγελμα του, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έλαβε «φιλοδώρημα», άμεσα μάλιστα συνδεδεμένο με την στρατιωτική βοήθεια που στέλνει στην Ουκρανία!

 

Τι ΔΕΝ μας είπε ο Κούλης για το«πακέτο» F-35 και άλλων πωλήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα


F-35 με «αδιευκρίνιστο» εξοπλισμό για την Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία παίρνει 900 πυραύλους

 

 Όταν τα 80 εκατομμύρια δολάρια γίνονται 215 εκατομμύρια δολάρια τότε οι εμπλεκόμενοι στην προμήθεια γίνονται πολύ πλούσιοι.

 

Σκάνδαλο: Από τα 80 εκατ. δολάρια η τιμή το 2021 για κάθε F-35 εκτοξεύτηκε σήμερα στα 215 εκατ. δολάρια! – Τα υπόλοιπα θα είναι μίζες;

 

 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ με 4 τοστ χορταίνει μια οικογένεια!
Δεν μας είπαν όμως, με πόσα F-35 χορταίνουν 4 μιζαδόροι;

Ανώνυμος είπε...

3 δισεκατομμύρια μίζα για F-35

Ανώνυμος είπε...

Εκεί όμως που θα γίνει το μεγάλο κόλπο, είναι το περιβόητο «χρυσό υπόστεγο»:
«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην 117 Πτέρυγα Μάχης θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και δεν θα συμπεριληφθούν ως SSI (προγράμματα Ασφάλειας, Εφοδιασμού και Πληροφοριών) που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια το πρόγραμμα!».
Είναι αυτό που έλεγε παλαίμαχος βουλευτής της Ν.Δ. σε πολιτικό αρχηγό που αντιδρούσε στην αγορά των συγκεκριμένων αεροσκαφών: «Σταμάτα να αντιδράς! Ξέρεις πόσα λεφτά θα βγουν από το υπόστεγο»;
Η απάντηση λοιπόν είναι, 500 εκατομμύρια.
Όταν ανακοινωθεί επίσημα και ο κατασκευαστής, θα δείτε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ που διακρίνονται για τους διθυράμβους υπέρ της απόκτησης των F-35, σχετίζονται με τα συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...