Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Θα τον σώσουν η θα τον φάνε οι «γκρίζοι λύκοι»;


Ένα εικοσιτετράωρο μετά την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος και άλλους πέντε επιβάτες στη Ν.Α. Τουρκία οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής. Το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Γκοκσούν της επαρχίας Καραμανμαράς και αγνοούνται 6 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Μουχσίν Γιαζισίογλου, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Μεγάλη Ενότητα (ΒΒΡ). Εκατοντάδες άνδρες από την αστυνομία, το στρατό και από τα τοπικά χωριά προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της συντριβής εν μέσω ισχυρής χιονόπτωσης στην ορεινή αυτή περιοχή. Ο Γιαζισίογλου επισκεπτόταν την περιοχή στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της Τουρκίας συνοδευόμενος από στελέχη του και δημοσιογράφους.

Ο Ισμαίλ Γκιουνές του πρακτορείου ειδήσεων Ihlas που επέβαινε στο ελικόπτερο επικοινώνησε με το κινητό του τηλέφωνο αναφέροντας ότι έχει τραυματιστεί στα πόδια και ότι οι άλλοι επιβάτες φαίνεται να είναι νεκροί, όμως αμέσως μετά η τηλεφωνική επικοινωνία διεκόπη. Το ΒΒΡ είναι ένας ακροδεξιός ισλαμικός πολιτικός σχηματισμός που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 1993 και διατηρεί σχέσεις με τους «Γκρίζους Λύκους».

Τα τουρκικά κόμματα συμφώνησαν να διακόψουν την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου μέχρι να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...