Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Οι «χασάπηδες» της Γάζας την Τετάρτη στο Ηράκλειο


Μέτρα ασφαλείας παρόμοια με αυτά που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σχεδιάζει η Αστυνομία ενόψει της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα της Ελλάδος με το Ισραήλ, στο Παγκρήτιο Στάδιο, την 1η Απριλίου. Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επί ποδός θα βρεθούν Πυροσβεστική, Λιμενικό και ΕΚΑΒ. Οι φίλαθλοι θα ελέγχονται εξονυχιστικά με μαγνητόμετρα ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί σε κάποια ακτίνα από το Στάδιο.

Εντωμεταξύ υπό το φόβο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και επεισοδίων, Εισαγγελία, Αστυνομία και ΕΥΠ βρίσκονται σε στενή συνεργασία. Ακόμα και αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα ενδέχεται να ζητηθούν-εφόσον κριθεί επιβεβλημένο- στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και το Ισραήλ, την 1η Απριλίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές προβληματίζονται ιδιαίτερα σε σχέση με το ενδεχόμενο εκδήλωσης επεισοδίων εντός του γηπέδου. Την ανησυχία τους αυτή έχουν εντείνει τόσο η ευρεία κυκλοφορία αφισών τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη με επίκεντρο τον αγώνα, χαρακτηρίζοντας ως «ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους των σφαγέων στην Κρήτη» αλλά και αρκετά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προτρέποντας τους αναγνώστες να αντιδράσουν δυναμικά. Τα δεδομένα αυτά αξιολογούνται με μεγάλη προσοχή από τις Αρχές Ασφαλείας (Εισαγγελία, Αστυνομία, ΕΥΠ) και για το λόγο αυτό οι σχεδιασμοί που γίνονται ενόψει του αγώνα παραπέμπουν στα μέτρα ασφαλείας που είχαν εφαρμοστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Είναι δεδομένο ότι στα μέτρα θα διατεθούν αστυνομικοί και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, όμως είναι πολύ πιθανόν να έρθουν και διμοιρίες από την Αθήνα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις αλλά και συναντήσεις ανάμεσα στην Εισαγγελία Ηρακλείου και την Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, εντός και εκτός γηπέδου. Οι φίλαθλοι της Εθνικής θα πρέπει να αρχίσουν να προσέρχονται στο γήπεδο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς ο σωματικός έλεγχος στον οποίο υποβάλλονται θα είναι εξονυχιστικός. Μάλιστα ο έλεγχος θα γίνεται με μαγνητόμετρα. Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Κώστα Κουζέλη, οι φίλαθλοι θα πρέπει να περπατήσουν αφού δεν θα έχουν πρόσβαση με τα οχήματα τους στο Στάδιο. Οι δρόμοι περιμετρικά του γηπέδου θα εκκενωθούν από σταθμευμένα οχήματα και οι μόνιμοι κάτοικοι θα προσεγγίζουν τα σπίτια τους με ειδική κάρτα.
Πάνοπλοι αστυνομικοί θα είναι ακροβολισμένοι εντός και εκτός γηπέδου. Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα είναι παραταγμένες εντός του Σταδίου, θα διατεθούν και 50 άνδρες ιδιωτικής φύλαξης που προχθές έλαβαν σαφείς οδηγίες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων που τους εκχωρεί ο νόμος. Παράλληλα λιμενικοί με σκάφη θα επιτηρούν τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Στάδιο, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Κατά την παραμονή της Ισραηλινής αποστολής στο Ηράκλειο, θα ληφθούν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, πέριξ του ξενοδοχείου όπου θα καταλύσει-στο κέντρο της πόλης-αλλά και στις διαδρομές προς και από το Παγκρήτιο Στάδιο. www.patris.gr

Θα μας γ….. οι εβραίοι με τις απαιτήσεις τους. Καλύτερα όμως έτσι διότι καταλαβαίνουν ότι έρχονται σε «εχθρικό» έδαφος. Πάντως εδώ όλοι οι «τρελοί» θα πάνε για σπάσιμο νεύρων με παλαιστινιακά σύμβολα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να «ξεχάσουν» αυτό που έκαναν στην Γάζα. Μπορεί να «γεμίσει» το Ηράκλειο Μοσσάντ αλλά το ίδιο τους κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...