Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ο καταζητούμενος αδελφός από το FBI ήταν στον ΓΑΜΟ

Εμφανίστηκε άνετος και φωτογραφήθηκε δίπλα στο ζευγάρι αν και αναζητείται εδώ και χρόνια από το FBI. Η φιγούρα του φανερά αδυνατισμένου άνδρα που συνόδευε πριν από δεκα­πέντε μέρες την αδερφή του στην εκ­κλησία δεν πρόδιδε κάποιον άνθρω­πο που φοβάται ότι τον καταζητούν. Κι όμως, ο Γιάννης Καραγιαννίδης, αδερ­φός της Ευγενίας Μανωλίδου, που στε­κόταν ατάραχος δίπλα της τη στιγμή που εκείνη παντρευόταν τον Άδωνη Γεωργιάδη, καταζητείται από το FBI και πιο συγκεκριμένα από την Αμερικανική Υπηρε­σία Περιβάλλοντος. Βρίσκεται στη λίστα της υπηρεσίας από τον Δεκέμβριο του 1998, όταν και φέρεται να εγκατέλειψε τις ΗΠΑ μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ότι άδειασε στη θά­λασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σι­τηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο.

Στο ένταλμα ο αδερφός της κυρίας Μανωλίδου αναφέρεται ως ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας και παράλληλα καταγγέλ­λεται ως υπεύθυνος για συνωμοσία, ενώ γεννιούνται απορίες για το πώς κυκλοφορεί με τόση άνεση στην Αθήνα, τη στιγμή που καταζητείται και η φωτογραφία του φιγουράρει στη λίστα των «φυγάδων» της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Ερωτηματικά προκύπτουν και για την αποτελεσματικότητα της εν λόγω υπηρεσίας, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον Γιάννη Καραγιαννίδη στην Αθήνα. Αν πάντως κάποια από τα στελέχη της έβλεπαν έστω και τυ­χαία τηλεοπτικά πλάνα από τον γάμο του Άδωνη Γεωργιάδη με την Ευγενία Μανωλίδου, θα ανακάλυπταν εύκολα τον καταζητούμενό τους.

Ο αδερφός της κυρίας Μανωλίδου εμφανίστηκε λίγα μέτρα πί­σω από την αδερφή του, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στην εκκλη­σία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα. Με μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο και ασορτί μπλε γραβάτα, έδειχνε σαφώς πιο αδυνατισμένος από τη φωτογραφία που έχει δώ­σει στη δημοσιότητα το FBI με την οποία τον αναζητεί. Κατά τη διάρκεια της τελετής στεκόταν συνεχώς δίπλα στην αδερφή του, κρατώντας αγκαλιά τον πεντάχρονο Περσέα, έχοντας αφή­σει ο ίδιος τουλάχιστον οριστικά πίσω του τη ζωή του στις Ηνω­μένες Πολιτείες και την ενασχόλησή του με τα ναυτιλιακά. Συνεχίζει όμως να απασχολείται στον ίδιο τομέα, εργαζόμενος ως στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος σύμφωνα με πληροφορίες με την Έφη Ανδρεουλάκου, κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Ανδρεουλάκου. Από το πρώτο θέμα

Tο να τον καλεί στον ΓΑΜΟ σημαίνει ότι έχει διεύθυνση και ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται; Επιτρέπεται ένας βουλευτής να καλύπτει έναν καταζητούμενο; όποιος και αν είναι αυτός.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης που μιλάει για πνεύμα, ηθική και δημοκρατία δεν έπρεπε να πάει κατευθείαν να καταθέσει ότι γνωρίζει και να βάλει χέρι στον βουλευτή του;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...