Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ανήκουμε στην Α. εθνική της Ε.Ε στις ΕΥΡΩ-ΑΠΑΤΕΣ

Oι απάτες στο Δημόσιο και στο κοινοτικό ταμείο καλπάζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πεντακόσιες ογδόντα πέντε υποθέσεις ατασθαλιών ελληνικού ενδιαφέροντος αναφέρονται στην ετήσια έκθεση της ΟLΑF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης). Από αυτές οι 438 αφορούν πόρους του ελληνικού Δημοσίου και ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες 147 εμπλέκουν ευρωπαϊκό χρήμα που προσεγγίζει τα 29 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, 96 υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος αφορούν ατασθαλίες σε προγράμματα των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ, 39 σε προγράμματα Γεωργίας και 12 σε δράσεις του Ταμείου Συνοχής. Η «μερίδα του λέοντος» ωστόσο ανήκει στην πρώτη κατηγορία, όπου η ΕΕ ζημιώθηκε με ποσά που προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ απώλειες καταγράφηκαν και στις άλλες δύο, με οικονομικές ζημιές 4 και (σχεδόν) 5 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως.

Επίσης, κατά τη βάση δεδομένων οικονομικού εγκλήματος ΟWΝRΕS, που αξιοποιεί κατά κόρον η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα κράτη-μέλη, το 2008 εξιχνιάστηκαν 32 υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, με τον μεν αριθμό τους να έχει μειωθεί κατά 43% σε σχέση με το 2007, τα δε εμπλεκόμενα χρηματικά ποσά κατά 51%. Σύμφωνα με την ΟLΑF, η Ελλάδα βρίσκεται στην «Α΄ Εθνική» της πλαστογράφησης εγγράφων.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=278730&dt=16/07/2009



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...