Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ποιός θα τα χοντροκονομήσει με την γρίπη;



Για τους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας ο ιός της νέας γρίπης εξελίσσεται σε πακτωλό. Έστω κι αν δεν υπάρξει ποτέ πανδημία, ακόμη κι αν το εμβόλιο έρθει πολύ αργά, τα κέρδη είναι σίγουρα. Χρυσοφόροι ποταμοί εκβάλλουν ήδη στα ταμεία των εταιρειών, οι οποίες είναι έτοιμες να απορροφήσουν έναν ωκεανό 10 δισ. δολαρίων· αυτού του μεγέθους είναι ο αναμενόμενος τζίρος. Τα σημαντικά κέρδη είναι εξασφαλισμένα λόγω των τεραστίων ποσοτήτων που θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η νέα γρίπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν παραγγελθεί το λιγότερο 600 εκατομμύρια δόσεις. Σε αυτές πρέπει να προστεθούν άλλα 350 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είτε σε ενέσιμη μορφή (για την Ευρώπη) είτε σε ρινικό εκνέφωμα (ΗΠΑ), γεγονός που σημαίνει ότι οι πολυεθνικές του φαρμάκου έχουν σίγουρες παραγγελίες που φτάνουν το δισεκατομμύριο. Τα κέρδη τους είναι εξασφαλισμένα, δεδομένου ότι το ένα δισεκατομμύριο δεν φτάνει για να καλύψει τον πληθυσμό του πλανήτη που φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια ψυχές. Τις «χρυσές δουλειές» που προκύπτουν από τη νέα γρίπη και την απειλή της πανδημίας, τις μοιράζονται ολίγοι εκλεκτοί γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας· τα ονόματά τους: GlaxoSmithΚline, Sanofi Αventis, Νovartis, Αstra Ζeneca.
Υπήρξαν όμως και εταιρείες που κατάλαβαν κάποια στιγμή ότι με τα εμβόλια μπορούν να βγάλουν λεφτά. Ετσι η Wyeth έριξε στην αγορά το εμβόλιο για τον πνευμονόκοκκο (84 δολάρια η δόση) και η Μerck το εμβόλιο κατά του ιού των θηλωμάτων papilloma (130 δολάρια η δόση). Δεν άργησαν να μπουν στον χορό και οι μεγάλοι. Η Νovartis εξαγόρασε την Chiron, η Sanofi τις Αventis Ρasteur, Αstra Ζeneca Μedimmune, Glaxo ΙD Βiomedical και επίσης την Αcambis, ενώ η Glaxo απορρόφησε την Wyeth.

Κάποιοι ΕΙΞΕΡΑΝ και «μαγείρεψαν» πριν πεινάσουν για να φάνε καλά?

Κι ενώ η παγκόσμια κοινότητα μπήκε σε κατάσταση συναγερμού το 2009 , η ιατροφαρμακευτική βιομηχανία Baxter φαίνεται πως είχε καταθέσει την αίτηση για κατοχύρωση της πατέντας του εμβολίου της γρίπης από το καλοκαίρι του 2008 !! πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για τη νέα γρίπη και ταυτόχρονα , αρκετούς μήνες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε άνθρωπο.

Η κατοχύρωση της πατέντας εμβολίου αφορά σε διάφορα στελέχη μεταξύ των οποίων και του επίμαχου τύπου H1N1 της γρίπης των χοίρων. Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας με αριθμό 12/199,997, έχει καταχωρηθεί με τον αριθμό US20090060950A1 για την Baxter International στις 28 Αυγούστου του 2008 , Όπως αναφέρεται στην αίτηση κατοχύρωσης «το εμβόλιο αποτελείται από περισσότερα από ένα αντιγόνα , όπως της γρίπης Α και της γρίπης Β , συγκεκριμένα προερχόμενα από έναν ή περισσότερους ιούς που προσβάλουν τον άνθρωπο , τα στελέχη H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2, H9N2, H7N2, H7N3, H10N7, τα στελέχη H1N1, H1N2, H3N1 και H3N2 της γρίπης των χοίρων, της γρίπης των κυνοειδών και των ιπποειδών τα στελέχη H7N7, H3N8 ή της γρίπης των πτηνών τα στελέχη H5N1, H7N2, H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5»

Δεν βλέπω να μιλάει κανείς για το ποιος είναι ο αντιπρόσωπος του ΤΑΜΙΦΛΟΥ στην Ελλάδα και που σίγουρα θα θησαυρίσει? Λέω εγώ τώρα? Μήπως τον λένε ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ; Μήπως και θα βγάλει το χρήμα του αιώνα με το παραμύθι της γρίπης; Μήπως είδαν ότι ποιό κονόμα έχει ο χημικός πόλεμος των εργαστηριακών ιών; Μήπως γίναμε πολλοί και πρέπει να «αραιώσουμε» λίγο; Σπρώχνοντας για αρχή την γρίπη που μπορεί μετά να μεταλλαxθεί σε κάτι άλλο πιο θανατηφόρο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...