Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Oχι στην φίμωση των blogs από τα φασιστόμουτρα


H ιταλική διανόηση ξεσηκώνεται εναντίον του ρατσιστικού νόμου της κυβέρνησης Berlusconi, που ποινικοποιεί την λαθραία είσοδο μεταναστών!
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή θεσμοθετεί την πιστή αντιγραφή του νόμου Berlusconi, οι Έλληνες διανοούμενοι που βρίσκονται; Ελπίδα αντίστασης στο νεοφασισμό αποτελεί το κείμενο-καταγγελία της επιστροφής ρατσιστικών νόμων στην Ευρώπη, που υπογράφουν οι κορυφαίοι Ιταλοί διανοούμενοι (Camilleri, Tabucchi, Maraini, Fo, Rame, Ovadia, Scaparro, Amelio, Wu Ming), σε λίγες ημέρες συγκέντρωσε 12.000 υπογραφές.
(το κείμενο στην αγγλική: Against the Reintroduction of Race Laws in Europe).
Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Καραμανλή, της πολιτικής και...
οικονομικής διαφθοράς, της εξαθλίωσης, της καταπάτησης των στοιχειωδών δημοκρατικών θεσμών, οι δικοί μας διανοούμενοι ποιούν την νήσσα… Η αντιμετώπιση της επιστροφής στην εποχή του φασισμού και του ναζισμού για την Ευρώπη, προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Το ρατσιστικό φάντασμα της ευρωπαϊκής δεξιάς, που ξεκίνησε στην Ιταλία και την Ελλάδα, βρίσκει τη συσπείρωση των ελεύθερων ανθρώπων στην Ευρώπη, με εξαίρεση την Ελλάδα. Δεν θα περάσουν εύκολα τα ναζιστικά μοντέλα των κυβερνήσεων Berlusconi-Καραμανλή, παρά την ένοχη σιωπή της ελληνικής διανόησης. Ο ξένος τύπος συμμετέχει ενεργά στην αντιρατσιστική συσπείρωση και είμαστε σίγουροι πως και στην Ελλάδα δεν θα υποκύψουμε εύκολα στα κελεύσματα της δεξιάς. Οι προοδευτικοί Έλληνες, με ή χωρίς τους διανοούμενους και την απούσα δημοκρατική συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων, δεν μείνουν σιωπηλοί. Τα «Sieg Heil!» δεν θα περάσουν!
Το
μανιφέστο των Ιταλών διανοούμενων στον διεθνή τύπο:
♦ The Indipendent (
Writers attack new Italian 'race laws')
♦ El País (
Contra el regreso de las leyes raciales)
♦ Information (
Appel mod racelovenes genindførsel i Europa)

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ BLOGGERS ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΟ INTERNET

Στις 14 Ιούλη οι bloggers της Ιταλίας απεργούν και με φίμωτρο στο στόμα διαδηλώνουν στην piazza Navona της Ρώμης. Μαζί τους διανοούμενοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, προσωπικότητες που ανησυχούν για τις πρώτες «κινήσεις» εναντίον των blogs. Λένε:- κινδυνεύει η ελευθερία στην πληροφόρηση…- συνεχείς δηλώσεις βουλευτών που επιδεικνύουν την «ανησυχία» τους…- μια καταδίκη ενός blogger με τον χαρακτηρισμό του blog ως «παράνομο τύπο»…- τη διαφαινόμενη πολιτική να φιμώσουν τα blogs…- τα σχέδια νόμου που ετοιμάζουν έναν νόμο που δολοφονεί το διαδίκτυο και επικαλούνται τη σωστή γραφειοκρατική λειτουργία…- τις απειλές εναντίον αδέσμευτων bloggers και τις προσπάθειες να κάνουν το βίο αβίωτο στους bloggers… H ελευθερία στην πληροφόρηση, μέσω διαδικτύου, εφημερίδων, τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, ή οποιωνδήποτε άλλων μέσων, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη και πιθανότατα είναι εκείνο στο οποίο συνδέονται άμεσα η Ελευθερία και η Δημοκρατία! Περισσότερα και υλικό για την απεργία, στο «Diritto alla Rete» Εμείς συμμετέχουμε από την Ελλάδα. Είμαστε αλληλέγγυοι με την ιταλική μπλογκόσφαιρα, για τι δεν ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής αντιγράφει καθημερινά τον αδελφό του Berlusconi, σε μια σειρά νεοφασιστικά νομοσχέδια (αυτό για τους μετανάστες είναι πιστή αντιγραφή του ιταλικού) και την «εγκύκλιο» του περιβόητου Σανιδά, λίγες ώρες πριν συνταξιοδοτηθεί!

Προχωρεί ολοταχώς προς φασιστο-ιταλοποιηση ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ την χώρα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από ότι φαίνεται αρχικά, διότι μέσα σε αυτό εντάσσονται και τα σκάνδαλα και η απαξίωση της πολιτικής , των κομμάτων, των πολιτικών προσώπων, και η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Εάν δει κάποιος το τι συνέβαινε στην ΙΤΑΛΙΑ προ δέκα-δεκαπέντε χρόνια είναι copy των σημερινών στην Ελλάδα. ΠΙΘΑΝΟΝ να δούμε να αναδύεται και ένας νέος μπερλουσκονο-μεσσίας και εδώ, για να μας γλυτώσει από όλα τα «δεινά». Ασφαλώς σταδιακά θα υπάρξουν και λίγες φασιστικές αλυσίδες στο μενού. Και καλά στην Ιταλία υπάρχει ακόμα μια μικρή μερίδα διανοούμενων που αντιστέκεται σε αυτήν την καταιγίδα. Εδω ποιοι θα αντισταθούν ;αυτοί που αντεχόντουσαν να τους κάνει μαθήματα δημοκρατίας ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ; η τα τρωκτικά των ευρωπαϊκών πακέτων για την κατ ευφημισμόν πρόσφορα τους στην ελληνική παιδεία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...