Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Τι συμβαίνει στο press-gr; έγινε της Ντόρας;


Οι Έλληνες πολίτες προτίμησαν το κόμμα που δεν έχει χρώμα, πρόγραμμα και αρχηγό, την αποχή, ανατρέποντας τις προβλέψεις και τους δημοσκόπους.
Η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί αλλαγή φρουράς, παρόλο που δεν θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστη επιλογή, ως εναλλακτική λύση. Τελικώς, αυτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν το σύνδρομο της αρνητικής ψήφου. Με άλλα λόγια, περισσότερο ηττήθηκε η ΝΔ, παρά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, καθώς το τελευταίο δεν κατάφερε να διευρύνει την εκλογική του βάση. Αντίθετα, έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από την εκλογική του δύναμη. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το δόγμα ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι παράγοντας νίκης. Απεναντίας, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε μια εκλογική αναμέτρηση, για την οποία δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Και δεν πανηγυρίζει γιατί:
(α) Συγκέντρωσε μικρότερο ποσοστό από τις Εθνικές εκλογές του 2007 (από 38,1%
που είχε πάρει τότε, έπεσε στο 36,64% τώρα!) και
(β) Έλαβε μικρότερο αριθμό ψήφων από τις Ευρωεκλογές του 2004 (από 2.083.327
ψηφοφόρους έπεσε στις 1.878.859 ψηφοφόρους τώρα).
Είναι φανερό ότι η επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσδώσει σε αυτές τις εκλογές δημοσκοπικό χαρακτήρα και μετά από μια πενταετή σκανδαλολογία, δεν κατάφερε να προσθέσει ούτε ένα πολίτη στο άρμα του. Αντίθετα, το έκανε να χάσει σχεδόν 205.000 πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.
Όσον αφορά στο Ηράκλειο, χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε μικρότερο αριθμό ψήφων από τις εθνικές εκλογές του 2007, παρά τη φανερά υψηλότερη συσπείρωσή του (που έφτασε το 95%). Συγκεκριμένα, από 108.960 ψήφους στις Εθνικές Εκλογές του 2007, το ΠΑΣΟΚ έλαβε στις φετινές Ευρωεκλογές 85.498 ψήφους στο Ηράκλειο. Επομένως, δεν προκύπτει αύξηση της εκλογικής του δύναμης σε απόλυτους αριθμούς, αλλά μείωση!!

Όλη η πολιτική μπουρδολογία ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΕΔΩ

Τι γίνετε εκεί :είναι δυνατόν να βάζετε τις μπουρδολογίες του «παιδιού» της ΝΤΟΡΑΣ; Ξέχασε να μας πει ποιος έδωσε εντολή να πριμοδοτηθούν οι οικολόγοι και ο χέρι-χερις στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ από την Ν.Δ. Εκτός εάν παραδεχτεί είναι ένας αποτυχημένος βουλευτής, αφού κατάφερε με μηδέν οργάνωση ο Χέρι-χερις να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του στο ηράκλειο που επικαλείται και όλα τα μιτάτα οικολόγοι. Εάν θέλει μπορούμε να επανέλθουμε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί εντάξει;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα μάθατε;
Απογοητεύθηκε που δεν μπόρεσε να μάθει ποδήλατο και άλλαξε σπόρ ο εθνικός μας Αϊστάϊν.
Τόριξε στο κανό.
Ναι στο κανό, στη θάλασσα κανονικά, στο Σχοινιά. Χάθηκε πάλι βέβαια προχθές και τον βρήκαν μετά από 4 ώρες αποκαμωμένο σε μια απόμερη ακτή, να περιμένει να τον σώσουν.
Και εμείς νομίζαμε ότι τον έστειλε ο θεός για να σώσει την Ελλάδα, όπως μας έλεγαν τα Γιωργοκάναλα.
Τώρα μάλιστα, ψωνίσαμε από σβέρκο!
Το κανό το είχε ξαναπροσπαθήσει στην Ύδρα πασχαλιάτικα αλλά την κοψωχόλιασε πάλι τη συνοδεία του.
Επικίνδυνα αυτά τα σπόρ Γιωργάκη, ακόμη και για κανονικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον για κουφιοκεφαλάκηδες.
Δεν προσπαθούσες καλύτερα αγόρι μου το παιγνίδι στην μπανιέρα με τα παπάκια σου και τα καραβάκια σου, όπως σε έβαζε μικρούλη η μάμμυ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...