Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Βάζει χέρι το χρυσό παιδί και στο πολυτεχνείο


Θεωρώντας εαυτούς «στοχοποιημένους», πρυτάνεις των ΑΕΙ της χώρας προτίθενται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της διοίκησης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για τη λειτουργία της ιστοσελίδας του indymedia από το δίκτυο του Ιδρύματος.

«Θα αντισταθούμε»

«Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο» δήλωσε ο αντιπρύτανης του Ε.Μ.Π. Μάκης Σπαθής, αναφερόμενος στις νομικές προεκτάσεις που προσέλαβε το δεδομένο της λειτουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας (χρησιμοποιεί δίκτυο του Ιδρύματος επί σειρά ετών) καταγγέλλοντας πολιτικούς και δημόσιους φορείς που έχουν εμπλακεί (ερώτηση ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, εξώδικο ΟΤΕ κ.ά.).

«Θα αντιδράσουμε στην απόπειρα που γίνεται, το Πολυτεχνείο που αποτελεί σύμβολο πανεπιστημιακού ασύλου και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, να λειτουργήσει κατασταλτικά και να λογοκρίνει ιδέες και απόψεις, μετά από παρεμβάσεις δυστυχώς εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας που βρίσκουν έδαφος και στη δικαστική εξουσία, συνεπικουρούμενες από διευθυντικά στελέχη του δημόσιου τομέα όπως είναι ο ΟΤΕ», υποστήριξε ο κ. Σπαθής. «Μένοντας πάντα σταθεροί στις αρχές που έχει υπηρετήσει αυτό το Ίδρυμα, θα σταθούμε αντάξιοι σαν διοίκηση σε όποιον επιχειρήσει να προσβάλει τις αξίες που με τόσο κόπο έχει κατακτήσει το Ίδρυμα αυτό». *

Με νέα ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν έξωση στην ιστοσελίδα του Athens indymedia από τους σέρβερς της σχολής. Αποκαλούν την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους πρόσχημα για την άσκηση ποινικής και πολιτικής πίεσης, ώστε να αποποιηθούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι διακομιστες των εκπαιδευτικών υδριμάτων πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να βοηθηθούν η εκπαίδευση και η έρευνα. Όχι ως μέσον επικοινωνίας των αναρχοφασιστοειδών παντός είδους. Οι διακομιστές ανήκουν στον λαό και όχι στους πριτάνες. Δηλαδή μας λένε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα ιστοσελίδας στους διακομιστές του ΕΜΠ όπου ανεξέλεγκτα γράφει ότι γουστάρει; Να πάμε τότε όλοι να αποκτήσουμε μια τέτοια σελίδα. Γιατί να πληρώνουμε οτέδες και τελλάδες; Θα παρατηθούν; Να το κάνουν. Με τέτοια μυαλά κατήντησαν τα πανεπιστήμιά μας να φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις κατάταξης παγκοσμίως. Α και την άλλη φορά που οι μάγκες με την ελεύθερη πρόσβαση στους διακομιστές (που ακούστηκε αυτό! Ούτε τα μέλη ΔΕΠ και οι φοιτητές δεν έχουν τέτοια πρόσβαση!) αρχίζουν να τα σπάνε στην Αθήνα, καλό θα είναι οι μαγαζάτορες να υποβάλουν μήνυση όχι κατ' αγνώστων αλλά κατά των πριτάνεων! Να δούμε τότε πως θ' αντιδράσουν όλοι αυτοί που κάναν την περιουσία του λαού δικό τους χωράφι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...