Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ξεκινά το φακέλωμα για τα κινητά


Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, Cosmote και Wind ξεκινούν άμεσα την ταυτοποίηση των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας όπως προβλέπει ο νόμος Ν. 3783/200, καλώντας τους συνδρομητές τους να δηλώσουν τα στοιχεία τους.
Από τις 8 Νοεμβρίου ξεκινά τη διαδικασία η Cosmote κατά την οποία ημερομηνία και έπειτα, όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής COSMOΚΑΡΤΑ, WHAT’S UP, FROG και CIAO θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητας τους προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους.
Όσον αφορά στους συνδρομητές καρτοκινητής COSMOTE που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009 θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2010, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το καρτοκινητό τους…..


Η άνωθεν διαδικασία θα πραγματοποιείται στα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTEshops και σε όλα τα σημεία του δικτύου αντιπροσώπων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Ο συνδρομητής πρέπει να έχει μαζί την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, καθώς και την SIM κάρτα ή τον 20-ψήφιο αριθμό που αναγράφεται πάνω σε αυτήν.
Η διαδικασία ταυτοποίησης ολοκληρώνεται με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για την ακρίβεια των στοιχείων και είναι κοινή για υφιστάμενους και νέους συνδρομητές καρτοκινητής. Εάν χρήστης της σύνδεσης καρτοκινητής είναι διαφορετικό πρόσωπο, ο συνδρομητής θα πρέπει να δηλώσει και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη.
Με ανακοίνωσή της καλεί και όμως και η εταιρεία WIND τους πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας (WIND, F2G, Q card, MO ‘MAD, AB, WIND International), να δηλώσουν τα στοιχεία τους, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Οκτώβρη.
Η ταυτοποίηση γίνεται στα 400 καταστήματα WIND ανά την Ελλάδα, καθώς και σε άλλα εξουσιοδοτημένα από την εταιρεία σημεία εξυπηρέτησης πελατών. Εκεί, ο συνδρομητής υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 προς την ΕΕΤΤ, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο).
Όπως προαναφέρθηκε για την Cosmote, έτσι και εδώ εάν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη της σύνδεσης.
Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.
Οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους ως 30.07.2010. Πέραν της ημερομηνίας αυτής, η WIND θα διακόπτει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας.
Τέλος, σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων των κατόχων ή χρηστών της σύνδεσης, οι κάτοχοι θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά τη WIND Ελλάς, όπως και στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας σύνδεσής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...