Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Οι εβραίοι αφαιρούσαν τα όργανα άνευ αδείας?


Το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι αφαιρούσε όργανα και ανθρώπινα μέρη από νεκρούς Παλαιστίνιους αλλά και Ισραηλινούς , τη δεκαετία του ’90, χωρίς την άδεια των οικογενειών τους, πρακτική που φέρεται να τερματίστηκε το 2000. Η παραδοχή αυτή έρχεται μετά από μια συνέντευξη που είδε το φως της δημοσιότητας του Jehuda Hiss -πρώην επικεφαλής του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου του Ισραήλ- κατά την οποία αποκάλυψε ότι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο συνέλεγαν δέρμα, κερατοειδείς χιτώνες, καρδιακές βαλβίδες και οστά από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους εργάτες που έχαναν τη ζωή τους. «Ξεκινήσαμε με το να συλλέγουμε κερατοειδείς χιτώνες... ότι γινόταν ήταν άκρως απόρρητο. Δεν ζητούσαμε την άδεια της οικογένειας», δήλωσε ο Hiss. Όπως αποκάλυψε η Nancy Scheper, η δημοσιογράφος που του είχε πάρει τη συνέντευξη το 2000, ο Hiss της είχε πει ότι τα ανθρώπινα μέρη που αφαιρούνταν από τους νεκρούς και οι κερατοειδείς χιτώνες στέλνονταν σε δημόσια νοσοκομεία για μεταμοσχεύσεις, και πως το δέρμα αποθηκεύονταν σε μια ειδική στρατιωτική τράπεζα για να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις εγκαυμάτων.
Της δημοσιοποίησης της συνέντευξης είχε προηγηθεί ρεπορτάζ Σουηδικής εφημερίδας που έκανε λόγο για δολοφονίες Παλαιστινίων προκειμένου να πωληθούν τα όργανα τους. Το Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία κάνοντας λόγο για αντισημιτισμό. Ο Ahmed Tibi, ενας ισραηλινός Αραβας βουλευτής, δήλωσε ότι …..


η έκθεση ποινικοποιεί την δράση του ισραηλινού στρατού. Η ιστορία εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη με τον Δρ Yehuda Hiss, πρώην επικεφαλής του Abu Kabir Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο κοντά στο Τελ Αβίβ. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το 2000 από την Nancy Scheper-Hughes. Ο Donald Bostrom, η δημοσιογράφος Aftonbladet, Είπε στο Al Jazeera: «το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών ήρθε και μου είπε ότι θα πρέπει να το δω αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Σωροί Παλαιστίνιων (νέων ανδρών από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας) των οποίων είχαν κατασχεθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, επέστρεψαν στις οικογένειές τους με όργανα να τους λείπουν Το Channel 2 TV ανέφερε ότι κατά τη δεκαετία του 1990, οι ειδικοί στο Abu Kabir παραδέχθηκαν την αφαίρεση συγκομιδή του δέρματος, κερατοειδείς, καρδιακές βαλβίδες και τα οστά από τα όργανα των ισραηλινών στρατιωτών, οι πολίτες του Ισραήλ, Παλαιστινίων και των αλλοδαπών εργαζομένων, συχνά δε χωρίς άδεια από τους συγγενείς. Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με το πρόγραμμα, ότι η πρακτική έλαβε χώρα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα που έληξε πριν από μια δεκαετία και δεν συμβαίνει πια."
al jajeera,guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...