Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Οι Καριόληδες τα έδωσαν όλα στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ



Εταιρεία που είχε στην κατοχή της στοιχεία και προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, τα πούλησε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ! Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, όταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ερεύνησε καταγγελίες που αφορούσαν την εταιρεία CALINO AE βλέπε εδώ που δραστηριοποιείται στους τομείς της αζήτητης επικοινωνίας (σ.σ. επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή αποστολή μηνυμάτων στο κινητό ή τον υπολογιστή χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχος) και στη συλλογή και πώληση προσωπικών δεδομένων. Η εταιρεία αποκτούσε όλα αυτά τα στοιχεία από διάφορους επαγγελματικούς συλλόγους, τους καταλόγους του ΟΤΕ και το διαδίκτυο. Έτσι, σε συνδυασμό με ένα δικό της λογισμικό χαρτογράφησης (γεωγραφικούς χάρτες) χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα στοιχεία για λίστες αποστολής διαφημιστικού υλικού από τρίτους, δηλαδή φυσικά ή νομικά πρόσωπα που τις αγόραζαν. Πιο συγκεκριμένα, η CALINO ΑΕ προχώρησε το 2004 σε συμφωνία ύψους 170.000 δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στην οποία παρέδιδε τα δεδομένα, ενώ αυτή με τη σειρά της μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν για τις ανάγκες των υπηρεσιών της. Ειδικότερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι υπηρεσίες της απέκτησαν πρόσβαση σε: Επαγγελματικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους 900.000 ελληνικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ανά κατηγορία.
Σε διευθύνσεις και στοιχεία 5.500.000 Ελλήνων πολιτών που είναι καταχωρημένοι κατά: ονοματεπώνυμο - τηλέφωνο - οδό - δήμο - ταχυδρομικό κώδικα. Εννοείται ότι κανείς από αυτούς δε γνώριζε σε τι χέρια θα έπεφταν τα προσωπικά του στοιχεία!
Ανοιχτές βάσεις δεδομένων με τους 5,5 εκατομμύρια ιδιώτες και τις 950.000 επιχειρήσεις. Καταλόγους με 110.000 αριθμούς φαξ και e-mail επιχειρήσεων για άμεση επικοινωνία. Τώρα θα πείτε, σιγά τα λάχανα. Έτσι και αλλιώς μας έχουν όλους οι κολοαμερικανοι φακελωμένους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει και επισήμως οι λαμογιοεταιριες να παραδίδουν τα προσωπικά δεδομένα και να λέμε δεν πειράζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...