Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Οι Άγγλοι δεν μας συγχώρησαν για τον Saunders



Το καρναβάλι της διαφθοράς και των αποβλήτων έφερε την χώρα κοντά στην καταστροφή.

Πολυτελής βίλες έχουν φυτρώσει γύρω από την Αθήνα. Το καρναβάλι της διαφθοράς και των αποβλήτων έχει φέρει την Ελλάδα κοντά στην καταστροφή.

«Το κόμμα είναι υπεράνω», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στην πρώην συντηρητική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα καθώς αυξήθηκαν οι φόβοι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε με το £ 270 δισεκατομμύρια χρέος της να προκαλέσει μια άλλη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Πρώην υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, προσφέρει μία ειλικρινής αξιολόγηση της ελληνικής κατάστασης υπό τον όρο ότι δεν θα πρέπει να προσδιοριστεί.(Κουκουλοφόρος) Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ανέφερε ότι η υπουργός υγείας μιλούσε για τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ακύρωση 8 εκατομμύριων δόσεων του εμβολίου της γρίπης των χοίρων. Ο προκάτοχός της είχε παραγγείλει 16.000,000 δόσεις, για μια χώρα με πληθυσμό 11.000.000. Έχουν εμβολιαστεί μόνο 320.000 άνθρωποι από την εκστρατεία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα.

«Είναι μια φοβερή σπατάλη χρημάτων,» είπε ο πρώην υπάλληλος. «Συμβαίνει όλη την ώρα. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. "

Που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με κόστος άνω των 12 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, διπλάσια από ότι θα ήταν, εάν δεν πέφτανε χρήματα κάτω από το τραπέζι. Σε Δωροδοκίες καταφεύγουν συνήθως οι Αθηναίοι για την επιτάχυνση της γραφειοκρατίας. Η φοροδιαφυγή είναι ανεξέλεγκτη.

. Όσο για τη νέα, κεντροαριστερή κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος είναι επίσης ο γιος και εγγονός Ελλήνων πρωθυπουργών, ο πρώην υπάλληλος είπε "Είναι ένα μάτσο ερασιτέχνες .Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει κερδίσει ποτέ ούτε ένα ευρώ στον ιδιωτικό τομέα."

Για την προηγούμενη κυβέρνηση - της οποίας ήταν μέλος, επιβεβαίωσε μια φήμη ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός, δαπανούσε πολλές ώρες στο PlayStation όταν θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με θέματα του κράτους.

Τα μέτρα από Παπανδρέου είναι υπερβολικά ασαφή», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, και υπάρχει ο φόβος για περικοπή στα προνόμια, όπως το δώρο των εορτών.

Υπάρχουν υποψίες ότι 17Ν, η τρομοκρατική ομάδα που λέγεται ότι διαλύθηκε το 2002 μετά τη δίκη των περισσότερων από τα μέλη του, μπορεί να εξακολουθεί να λειτουργεί στο παρασκήνιο.

Συζήτηση των επαναστατικών ομάδων και διάσωσης από το ΔΝΤ δεν είναι το μόνο πράγμα για την Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Οι γυναίκες έχουν ριζώσει σε κάδους απορριμμάτων για τα τρόφιμα σε μια περιοχή της Αθήνας και την περασμένη εβδομάδα τα παιδιά έκαναν επαιτεία στο κέντρο της πόλης.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μπαρ φαινόταν παράξενα άδεια σε ορισμένες περιοχές. Πολλοί είχαν κλείσει. «Είναι σαν μια πόλη-φάντασμα σε σύγκριση με πριν," είπε ο Γιάννης, ένας σερβιτόρος .

Μερικά από τα μεγάλα αθλητικά συγκροτήματα που χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί και μια κατασκήνωση τσιγγάνων έχει ξεφυτρώσει έξω από ένα.

Προς το παρόν, όμως, η οργή στρέφεται κυρίως σε οργανισμούς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των οποίων η απόφαση να υποβαθμίσει την Ελλάδα κάνει τα ομόλογα της, ένα λιγότερο ασφαλές στοίχημα για τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο ακριβά για την κυβέρνηση να δανειστεί κεφάλαια στο μέλλον

«Οι οργανισμοί αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας έχουν πραγματικό θράσος να μας δίνουν μαθήματα, όταν δεν είπαν το παραμικρό σχετικά με την υπευθυνότητα των τραπεζών για την οικονομική κρίση", δήλωσε ο Αγαμέμνονας Koliatsos, οικονομολόγος, οργισμένος. "Ο καθένας θα πρέπει να εξετάσει τα λάθη του. Δεν είμαστε μόνο εμείς. "

Πιστεύει ότι η Ιταλία, το χρέος της οποίας, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, είναι ακόμη υψηλότερο, είναι εξίσου πρόβλημα όσο η Ελλάδα.

Ένα νέο, πιο αυστηρό ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ καθεστώς θα προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι σοβαρή για τη θέση του οίκου της.

Η αστυνομία ασκείται στην για πρώτη φορά καταπολέμηση του δίδυμου μάστιγα, του λαθρεμπορίου καυσίμων, και της φοροδιαφυγής, που στοιχίζει δισεκατομμύρια σε χαμένα έσοδα κάθε χρόνο.

Σαμαράς, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, πρότεινε ένα νόμο που θα επιτρέπει να διωχθούν για διαφθορά και 15 χρόνια μετά την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση. Προς το παρόν έχουν ασυλία από τη στιγμή που η λήξη της θητείας και λίγα κυβερνητικά στελέχη έχουν ποτέ διωχθεί για διαφθορά. Αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...