Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ποιος θα ψάξει τον πόθεν έσχες του… ΜΑΡΙΝΑΚΗ ;



Το 67% των μετοχών περνάει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει στην προεδρία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος της ομάδας μετά την πλήρη συμφωνία του με τον Σωκράτη Κόκκαλη για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες στα γραφεία της ΠΑΕ αλλά παρά τη μεγάλη της διάρκεια δεν υπήρξε σε κανένα σημείο η εντύπωση ότι η συμφωνία θα χαλούσε, λόγω της καλής διάθεσης και των δύο πλευρών.

Ο Μαρινάκης θα δώσει 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ καλύπτοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, παίρνοντας το 67% των μετοχών. Ο Κόκκαλης που μένει ως πρόεδρος θα κατέχει το 11%. Από εκεί και πέρα περίπου 35 εκ. είναι τα χρέη που θα καλύψει ο εφοπλιστής ενώ σκοπεύει να δώσει γύρω στα 15 εκ. για την άμεση μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας. Τα χρήματα που θα πάρει ο Κόκκαλης είναι περίπου 15 εκ. ευρώ για την παραχώρηση του 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ.

Οι πρώτες αλλαγές

Ο πρώην πρόεδρος της Wind, Σωκράτης Κομινάκης θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού (θέση που κατείχε ο Γιάννης Χρυσικόπουλος) ενώ ο αντικαταστάτης του Γιάννη Μώραλη στη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας, είναι ο «τσιφτιτέλιας» πρώην υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραχάλιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...