Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ζήτω ρε, Ζήτω η… Δημοκρατία μας



Τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφασης αύξησε κατά 30% τα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία από τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ .

Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρεωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην. δημόσιο και 245 εκ. ευρώ στις τράπεζες.

Πάμε τώρα στους βουλευτές . Το 2010 οι 300 αντιθερμοπυλαίοι θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται εις 10.000 ευρώ. Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.

Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 αι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και αι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται δια τας συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πριν το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 χρόνια. Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δευτέρα σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτη στην περίπτωση που ήσαν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).

Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!


Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν εις συνταξ. βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα αι "ευπειθεις" εις την εκτελεστική εξουσία δικαστές . Έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011, όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων λοιπόν αι μονίμως σιωπουντες στην παραβίαση του συντάγματος.
Έχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!
Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κυψελοειδές κινητό τους καθώς αυτεξουσίως δικαιούνται ένα κινητό τηλ. μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ, αν και παραβιάζουν το όριο χωρίς τελικά να επιβαρύνονται. αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με 'λίζινγκ') δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο δια τούς βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) γραφείο εκτός βουλής, γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια , ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής δια τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ από τήν Αθήνα.

Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από την Βουλή και χαμηλότοκα από τις τράπεζες .Και βέβαια έκαστος βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ. αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται από την βουλή ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!! Οι υπάλληλοι της βουλής......
Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες...... Εκτός από τούς 1200 αποσπασμένους δημ. υπαλ. και τούς επιστημ. συνεργάτες(τρομάρα την επιστήμη τους, υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι θρυλικοί ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής.

Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην. δημόσιο 54 εκατ. ευρώ και ο νεοπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (πχ καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ. ευρώ.

Αι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ. ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμήν εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα εισέρθουν όλοι εμείς. Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφαλίσεως (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθείς.

Επίσης από την βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν και ως τι παρέχουν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα εις όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο... Στους 70 βολικούς κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος σταθμεύσεως και τούς δίδεται καινούργιο 'laptop' σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Έχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι, συνεργάτες προπάντων της επιστήμης, βουλευτές , συγγενείς, φίλοι, ερωμένες, στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τούς εννέα διακομματικούς γυμναστές.

Ο νόμος αυτοσυμβάσεως των προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες από 5 συνεδρίας τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί. Επίσης φροντίζουν όπως αντισταθμίζουν τυχόν απώλειες με πληθωριστικές τυπικές συνεδρίες προπαρασκευαστικών επιτροπών όπου συμμετέχουν μόνον δια της υπογραφής, οιονεί παρουσίας τους για την πληρωμή εν είδη πληρωτέου γραμμάτιου του δημοσίου...

Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζομε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ερωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών-μαρξιστικων κομμάτων που υπερασπίζονται δημαγωγικώς τάχα τον φτωχό εργάτη, μήπως οι εθνοτικοί του ΛΑΟΣ, οι πολυεθνικοί οικολόγοι πάνε οπίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν ομαδικώς ;

Από το Κ (περιοδικό ) της Καθημερινής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...